Korre korre spaning

Skönt med några dagar på landet. De levande kräftorna blev kokade och sedemera uppätna i lördags. Dom smakade utmärkt!!  slurp, slurp. Mamma och Plingis var med och kalasade. Felix fick en kräftklo, bet lite misstänksamt och lattjade med den en stund. Sen klämde han i sig en skalad kräftstjärt men det var efter mycket trugande. Kräftor är inget för honom således. Däremot ekorrar, det är något helt annat! Superintressant helt enkelt!! Det börjar redan vid 6-snåret på lördagsmorgonen. Felix krafsar på mitt täcke och blickar trånande mot rullgardinen och önskar mest av allt att den skall rullas upp, så han kan sitta och titta på ekorren som bor i hasselskogen utanför sommarhuset. Jag låtsas sova vidare, och Felix klämmer i med ett mystiskt grymtande, ett ljud jag aldrig hör i något annat sammanhang. Men det blir inget av med rullgardinen, herre gud det är ju lördag och faktiskt sovmorgon. Moloket lägger sig Felix i korgen igen. För att 10 minuter senare hoppa ur korgen, krafs krafs på täcket, grymt, grymt. Då blir det tillsägning på skarpen, tillbaks i korgen och han härdar ut ända till kl 8! Men någon rullgardin åker inte upp. Jag måste verkligen få bukt med den här Ekorr-manin som han har. Han kan sitta och bliga i timmar upp bland träden. Och nog är det en korre däruppe alltid. Som slänger sig värlsvant bland hasselgrenarna, burrar med svansen och snattrar förtjust. Och Felix han bara glor och glor, önskar förståss att han var däruppe bland grenarna. Och ju mer Felix glor desto mer springer ekorren bland grenarna, upp och ner. Och är långt nere på första grenen, alldeles nära Felix, man bara tillräckligt för att Felix inte skall nå, vilken retsticka, va!! Jag försöker med avledande manöver för att få Felix intresserad av annat, men så fort jag vänder ryggen så sitter han där och stirrar. Dags för ekorr-terapi tror jag.
Snickaren var ute idag och rev bort min gamla förstukvist för att istället snickra ihop en alldeles superfin veranda  2×4 meter, nästan som en dansbana. Där blir mysigt att sitta i kvällsolen! Om nu bara grannen sågar ner sina björkar vill säga, vilket jag skall försöka övertala honom att göra. Annars får jag väl dra i ett par kopparspikar… eller?
Arbetsveckan börjar med 3 hela dagar i Borås. Det skall bli nice!

This entry was posted in På landet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>