Tävlingsledarutbildning

har jag varit på idag. Dag 1 av 2 på Knivsta BK. Fortsättning imorrn. Har sett fram emot att få gå dels för att lära mig mer om tävlingsarrangerandet och dels för att vi behöver tävlingsledare på klubben. Tyvärr krockade kursen med vår egen tävling som gick av stapeln idag på Väsby BK. Men men ibland får man fördela gracerna. Och tjejerna där klarade det galant … Bra jobbat tjejor! 
För mig har det varit en mycket lärorik första dag. Även om jag varit med och arrangerat flera tävlingar på klubben så är det inte riktigt samma sak som att lära in ordentlig för att sedan kunna själv. Kursledaren är toppen och jag har träffat idel trevliga människor från olika klubbar kring Stockholm och Uppland. Idag har vi gjort planering för 1-dagstävling med alla klasser i alla storlekar på två banor, med schema för funktionärer och domare. Puh vilket hästjobb! eller typ hundjobb… Att se till att klasserna inte krockar, att inte banan blir stående och att få med tid till att bygga om banan, banvandra och kisspaus och gud vet allt som man måste tänka på. För att inte tala om alla rosetter, certifikat och pinnar… puh!! Som tur var va Eva-Stina (min gruppjobbarkompis) en fena på att räkna så vi fick ihop det rätt bra till slut.

Felix har varit hos mamma hela veckan. Urtråkigt tycker han när inte pappa är hemma (är ju i Norrland på älgjakt) och han inte får åka till skogen och springa. Men en cykeltur fick det bli i torsdags för att skaka loss tristessen. Och i fredags fick han springa loss med de assnygga bc-tikarna Flaxa och Mary medan vi byggde banorna inför lördagens tävling. Så idag var han ändå rätt nöjd att ligga på sofflocket hos mamma när jag var på kurs. Men någon agility träning har det tyärr inte blivit denna vecka. Kan man vila sig i form?  I så fall verkar det vara det vi satsar på inför Bollnäs nästa helg.

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>