Kräftorna prasslar….

Har varit på tjänsteresa i Borås två dagar. Vi startar upp verksamhet som sätter igång 3 september så det är mycket jobb. Borås är ett schysst ställe med otroligt mycket trevliga männsikor, både dom man jobbar med och dom man möter på restauranger och andra service inrättningar. Dessutom är det fint i Borås, ån rinner igenom stan och det finns en massa vackra hus. Dessutom kommer ju Felix därifrån, ja lite utanför, från Delsjöfors. Det är exakt 4 år och 3 månader sedan jag hämtade honom från Schnau Fjällas kennel. Min plan har varit ända sedan dess att när Felix  är runt 5 år skall jag skaffa en hund till. Det skulle vara till sommaren 2008 alltså. Vi får se, än har Felix och jag massa saker att stå i och just nu känns en till hund rätt långt borta…vi får se.

När jag kom hem idag så åkte jag och hämtade livs levande kräftor,  inslagna i en pappkartong med lufthål. Några kompisar har varit på konferens och fiskat kräftor och köpt med sig till mig, 2 kg. Det prasslar så där lite Hitchcook-otäckt när de krälar runt i pappkartongen. Kartongen stod i baksätet och prasslandet gav lite kalla kårar längs ryggraden, så jag gasade på hem som attan så att inte nån skulle kräla ut och nypa mig i nacken…hugaligen.
Intressant affärsidé det där med kräftfiske på konferens. Först betalar man för aktiviteten att fiska kräftor och då är det  tävling såklart så det gäller att fiska så många som möjligt. Arrangören vill ha mycket kräftor in i kräftfrabriken till försäljningen, här snackar vi inte husbehov inte. Dessutom finns det ju jättemycket kräftor i år. På kvällen sen är det kräftskiva och den får man förståss betala för. Sen när man lämnar stället så får man KÖPA med sig levande kräftor om man vill att ta hem och koka själv.  Är inte det en helt fantastisk affärsidé???  Mamma kokar kräftorna ikväll så i helgen blir det kräftskiva. Mumsfillibabba!

This entry was posted in Hemma bäst. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>