Får man ta kompis med till landet?

Ja självklart !!! Nu kanske inte det var Felix högsta önskan, snarare familjen mullerfalks som skulle iväg över helgen och behövde hundvakt. Felix var snarare rätt tveksam när vi hämtade upp den assnygga bc-tiken Flaxa i fredags kväll och styrde kosan mot landet. När vi kom fram var det verkligen becksvart ute. Vi tog en sväng ändå, på med alla reflexgrejor, och i Flaxas nedpackade väska fanns både det ena och andra. Ett halsband av mer stroboskop-liknande reflexljus åkte på, klar disco varning. Felix och jag blev helt snurriga av allt blinkande.
Trots den tveksamma (enligt Felix alltså) inledningen blev det en toppen helg!! Lördagens morgonpromenad började med en repa på ängen, och vilken tur att de kunde springa upp ett rådjur precis där. Flaxa vänder direkt på inkallning, men inte Felix inte. Fast han inte har en chans mot ett rådjur, måste han ändå vara borta ett tag (typ 5 minuter). Helgen har fortsatt i den äventyrliga stilen med kovallning, springa-springa, dra ned alla grenar från komposten-leken, springa-springa, dratta i plurret, springa-springa, lek och stoj tills Felix blir sur… och däremellan ligga helt utfläkt på rygg i soffan framför brasan. Ja, såklart man ska ha kompis med till landet. Då blir det fart, fläkt och skoj. Omväxling förnöjer!

This entry was posted in På landet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>