Agility på agendan

är ju inte ovanligt. Men helgen har inte bara varit tävling. I fredags samlade vi alla agilitynördar på klubben till ett gemensamt fredagsmys. Tyvärr blev några sjuka, både människor och hundar, vilket decimerade sällskapet något. Men vi blev ett gäng runt 10. Vi byggde bana och körde agilitystafett, frågesport, tittade på VM-filmerna och åt gott av Kerstin’s hemlagade mat. Mums! Det var riktigt trevligt! Vi har ju en kanonfin klubbstuga att vara i. Och med lite dimmad belysning, tända ljus och hösten vinandes runt knuten, blev det ett rejält fredagsmys.

Lördag var det dock dags för tävling. Inoff på Bro-Håbo, min kursare Janne examinerade sig som tävlingsledare. Och det verkar gått kanon! Grattis Janne! Mycket bra arrangerat. Det flöt på som attan, ända tills hela tävlingskommittén skulle ta lunch 45 minuter!!??? Tur det var toppenväder och man kunde ta tillfället i akt att rasta hundarna, men nja, nej lunchpauser är ingen hit. Lång seg väntan! Minns att detta även hände i Vallentuna vid något tillfälle när det dessutom spöregnade hela dagen! Hur kul är det? Nej, om alla tävlande blir bjuden på lunch skulle jag inte säga nåt, men annars går lunchpaus fetbort!!

Felix och jag gjorde inge vidare ifrån oss. Vi måste nu ta tag i kontaktfälten på allvar. Dessutom köra övningar för att bryta fokus. Han lyssnar nämligen inte alltid korrekt eller tillräckligt snabbt… utan kör stilen typ ”- fuck you, däcket är roligare än en 90gradare in i slalom, dessutom ser jag ju däcket och jag har skitbra fart och kan ta det på 0,03 sek om du bara håller tyst morsan…”!!

Anna lärde mig några ”bryt”-övningar som vi ska börja köra. Men BRA med fart har han den lilla rackaren, det är ju kanonkul och en sån stor skillnad mot hur det har sett ut under våren. Så man får inte glömma att glädjas åt sina framgångar!! Som jag sa till Anna, väldigt ofta känner jag stunder av lycka – va säger Anna – ”har du blivit religiös”… nä bara agilitynörd. Med en jädrans schysst fleece jacka, kolla här

This entry was posted in Agility, Nere på klubben. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>