Instruktörskurs och rödvin

Åh va nice! Men inte samtidigt, såklart.
Först ut idag, start av SBK’s allmändlydnadsinstruktörsutbildning Light. Puh, nästa lika långt namn som Berger des pyr…. ja ni vet! Anna och jag pep iväg till Uppsala BK vid halv 10 snåret. Vi ska gå denna kurs för att kunna vidare på A2 (säger jag som inte ens gått A1, men snart alldeles snart). Agilityinstruktör alltså!
Dagens första kurstillfälle gick mest ut på att bekanta oss med varandra samt lägga upp tidplanen för det kommande ca 40 timmarna. Men som den effektiva strukturfascist jag är så tycker jag det blev i segaste laget idag. Mycket snack och lite verkstad, typ. Men jag hoppas på en bättre fortsättning.
Vi fick också visa upp våra färdigheter tillsammans med egen hund. Måste säga jag var lite nervös, har inte tidigare inför publik visat upp – gå fint i koppel, inkallning med störning, visitation (minns när Felix morrade åt uställningsdomaren!) och till slut även platsliggning. Det gick över förväntan trots travande hästekipage på grusvägen intill. Jag blev riktigt stolt både över mig själv och doggen! Vi kanske skall ge oss på en Lydnads 1 så småningom. Hallå Friman, kurs tack!

Lämnade Uppsala vid 3-snåret. Tog en sväng förbi föräldrarna på vägen hem.  De hade precis dukat upp tjusiga lördagsmiddagen. Så jag stannade kvar. Nystekt färsk älgkalvfilé, bakad potatis och smarrig bernaise sås och så ett egenimporterat schysst rödvin (merlot). Mums så gott. Det var bara lämna bilen på deras gårdsplan och ta apostlahästarna hem.
Det är otroligt roligt att umgås med mina föräldrar, speciellt när det blir så här spontant. De har varit gifta i 60år!! Är relativt pigga och alerta och så OTROOOOOLIGT  lika varanda. Typ ihopväxta. De kivas och gnabbas och anklagar varandra för EXAKT samma saker.  Fyller i varandras meningar, vet precis vad den andre ska säga och när. Dom är verkligen som ett gift gammalt par. Underbart! Jag älskar er!!!!

Apropå älsklingar. Imorse tog jag mod till mig och fick till slut iväg en flört till en av snyggona på dejtingsajten. spännande!  oooooo tror ni han vill gifta sig med mig… ooooo…. fortsättning följer!

Jag får väl döpa om bloggen till ”Charlotte och svarta schnauzern Felix…. goes matchmaking!”

This entry was posted in Familj. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>