ACK Åland du sköna!

Jamen hur bra var det inte på Åland i helgen? Blåsigt, regnigt, mörkt och kallt men… alldeles, alldeles UNDERBART! Anna och jag tog vårt lilla pick å pack i fredags och drog kosan mot Grisslehamn. Ja, lilla och lilla. Spelar ingen roll att Anna bara har en hund med sig. Packningen ser likadan ut som när hon har tre… Men hon bär den bra HA HA HA HA !!!
Även om vår resa inte har givit några resultat i tävlingsboken så var den helt enkelt toppen!!!! Jo, tammetusan om inte Anna fick en notering för 0:at lopp, på 5:e placeringen. Så gör man i Finland, alla nollade lopp skrivs in i tävlingsboken. Vi har i helgen lärt oss den hårda vägen hur man gör i Finland. Kan ju bara säga en sak. Fy fabian va vi är mesiga!!!!!!

Finnarna kör så det ryker. De dansar fram mellan  hindrena i 180 och hunden kan vara både bakom ryggen, framför och på sidan av föraren, det spelar liksom ingen roll. Bara man kör så de ryker! Och det är ju inga blåbär  som ger sig ut på tävlingsbanorna. Finnarna och Ålänningarna är rejält tränade när de kliver in på klass 1-banan. Ja, var sååååååååååååå nervös inför första starten i lördagsmorse. Hugaligen!

Men iväg kom vi. Felix var rätt i gasen och vi gick runt första loppet med 5 hinderfel. Han tog inte MUREN, samma sak hände i Sundsvall förra året, och jag var inte på honom tillräckligt. Vi fick tidsfel också främst på gungan, Den var lite ranglig och underlaget ovant, nåt slags sandpapper. I andra loppet  (här kör man inte uppdelat Agility- resp Hopplopp, allt är Agility) så gick det bättre. Men, 5 fel på kontaktfältet på A-hindret, sådär på marginalen. Hade jag bara hållt i litet till hade vi varit felfria och inom referenstiden. Inför söndagens enda lopp  blev jag också nervös. Lite trött efter lördagen och nervositeten gjorde att jag blev kallsvettig. Och jag sprang som en kärring!!!! Vill inte ens kolla på filmen, det ser så tråkigt ut!! Men vi kom runt med 15 hinderfel, kontaktfält och lite strul vid tunnlarna. Vi landade på 16:e, 10:e och 13:e placering i de tre loppen. Det är jag mycket nöjd med i det konkurrensstarka startfältet. Det var roliga banor och underlaget helt sjukt bra att springa på.


Stor fin hall! Och det finns mer plats bakom kameran!


Här är basecamp, som flyttades några gånger… puh!


Och det blir en del väntan, så då kan man passa på….


att kolla hur kameran och skärpedjupet fungerar!


Och har man ingen kamera får man bara ligga å glo!


Den här TV-montören borde få pris. Hotellets schyssta rum med TV.

Nä, nu blir det mer sisuträning!!!  Nu ska Felix och jag jävlar anamma köra så det ryker. Spring, lyft på benen, måtta och ta tid. Fart, fort, fortare. Yiihaaaaa!!! Eller jag menar Kyllä!!!

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>