Mmmmmmassage!

har vi fått både Felix och jag denna vecka. Själv upptäckte jag på en yogalektion i Indien häromsistens, i november, att jag inte kunde sitta skräddare ordentligt. Höger knä liksom vägrade att inta någon annan vinkel än rakt upp. Hade jag ingen aaaaaning om!!!! Och nu när det är kroppens år är det ju bara att ta tag i sådana där saker. Sagt och gjort jag bokade in mig hos sjukgymnasten på jobbet. Efter lite vinklande och snurrande på mitt högra ben kom hon fram till att sätesmuskeln var alldeles för kort och stenhård. Kan aboslut ha att göra med att jag kör så mycket bil, det blir en statisk belastning på gaspedals-benet. Så den muskeln skulle hon liksom massera igång blodgenomströmningen i. Det tog en halvtimme! Åh satan va ont det gjorde!!!
–  ”Ja det är helt OK, sa sjukgymnasten, bara skrik rakt ut om det gör ont.” Så jag skrek och hon masserade. Fick några strech övningar med mig hem och skall tillbaka nästa onsdag. Det är inte så jag längtar, precis.

Betydligt stillsammare gick det till hemma hos Sanna igår, där Felix fick sig en massage-genomkörare han med.  Sanna bedömde Felix som fint och jämnt musklad, men med lite öm- reaktion precis vid länden där alla muskelfästen går ihop. Så hon masserade igenom ryggen och efter det så visade han ingen reaktion. Det är ju toppen! Sen fick jag en lektion i strechtning, så nu ska vi börja med det efter att vi tränat och så. Hur bra som helst!!

Idag har vi tränat i ridhuset. Felix har varit pigg och på hugget idag. Sanna sa att de kan reagera lite olika på massage, en del blir lite loja och får träningsvärk. Men Felix verkade helt OK. Jag tog det dock lugnt och var noga med uppvärmningen. Tyckte ändå att han gick ovanligt fint. Tog slalom som en hel gud, med finsk fart och gjorde ett par snäva svängar. Woaw!!

Vi var bara 4 av 13 anmälda på träningen. Det är ju nästan skandal! Och flera som inte hör av sig att de inte kommer. Det är lite svagt. Man förbereder ju ändå en träning som ska passa alla som anmält sig. Nåja, vi fyra som var (Lisa, Ulla, Gungan och jag) körde en finsk ”spring”- bana från förra årets Åland Winter games (jag har blivit helt inspirerad av finnarna och ålänningarna). Nu ska vi hitta farten i doggarna!!
Vi körde lite punkt insatser också bl a med Gunilla’s Aston, som ju kan slalom men inte alltid vill springa. Lite korv-motivation när slalom var klart så fick vi igång honom. Åh jäsikens va han sprang!!! Han körde sen runt hela banan på rekord tid. Har aldrig sett sån fart på honom förut.

Way to go, Gungan!!!

This entry was posted in Kropp och själ. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>