Helg i Roslagen

Jag är så oerhört glad och stolt över mitt lilla sommarhus ute på Rådmansö. Som jag införskaffat alldeles på egen hand för sisådär en 10 år sedan. Det är som en egen liten oas inte så långt från stan. Och här har trädfällare, duktiga snickare, fasadmålare m fl hjälpt mig hålla hus och tomt i fint skick. Och för att inte tala om familj och vänner som med sina besök, traditionsenliga eller spontana, efterlämnar sköna minnen och en bra feeling!!

I fredags kväll när jag kom ut var det svart som i en säck. Det var fortfarande is och lite snö längs med grusvägen genom området. Inte många andra som var ute, stugornas fönster gapade svarta. Svängde in på min infart slog av motorn, öppnade dörren. Helt tyst! Klev ur bilen och tittade upp mot himlen som var helt full av stjärnor, alla stjärnbilder bara sprakade emot mig. Nästan så jag var tvungen att ha solbrillor…eller heter det stjärnbrillor. Helt fantastiskt, så det tar andan ur en.

Väl inne i huset var det kallt! Burr!! Även om jag har lite stödvärme på så visade innetermometern inte mer än 7 plus grader. Igång med brasa och på  med alla element, men det blev ändå till att sitta med toppluva hela kvällen…

och glo på TV! Hade det inte varit för den vita månaden kunde jag brasat på med glüwein eller så, men nu fick det duga men päron-loka. Och det var helt OK!

Och parabolen satt kvar ! Får väl ändå hoppas att den här antenn-historia är över nu.

Det var mörkt när jag kom och det var mörkt när jag på lördagsmorgonen styrde kosan mot Roslagens BK och kurs. Hmmm, är lite konfunderad över SBK’s kursplanering (eller vad det nu är som styr) men hugaligen va sega dessa instruktörskurser är!!!!!  Visst det fanns flera inslag av givande diskussioner, grupparbete och praktisk övning men däremellan. Känns som man ska sitta av tiden för att det står i kursplaneringen att kursen skall ta en viss tid.

Nä, mer respekt för andras tid. Den som inte fattar på en kvart, gör det inte heller på en timme!

Nu mot en spännande vecka! Here I come!!

This entry was posted in Agility, På landet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>