Bakom kulisserna

i hundvärlden har vi varit idag, Anna och jag och alla doggarna. För det måste ju finnas instruktörer om människor och hundar skall kunna lära sig hundsporter och ut och tävla. Och det måste finnas styrelser i brukshundsklubbarna som ser till att det finns klubbstugor med verksamhet och planer att träna på. Så detta har engagerat oss hela dagen idag!!

Dagen började på Uppsala BK, i en alltid lika småkylig klubbstuga, burr lederna är som istappar när man reser sig. Där fortsatte Allmänlydnad Light-kursen. Idag med lite praktisk planering och genomförande av ”Vem är hunden” och ”Relationsanalys mellan hund och förare”.  Boris och Mick blev våra experimenthundar. Inga allvarliga problemhundar direkt, men ändå men sina vanor och speciella beteenden. Det blev intressanta studier och diskussioner.


Först ut, Anna och Boris. Ni ser ju själva hur konfunderad vår kursledare ser ut. Hmmm…svårt fall!! Boris har liksom ingen stänga av knapp. Han vill hålla på mera, och blir förbannad om så inte sker. Men vi var överens om att Anna har gjort ett kanonjobb med honom. Han är iallafall 9 år och gjort framgångar både inom Agility och Lydnad och är dessutom hur trevlig som helst att ha med sig. Viltspårchampion kanske…?


Sen dags för Petra och Mick. Där Mick inte bara vallar får utan även hundar. I detta fall Boris. Men Mick är ju bara 1 år och en jättetrevlig hund. Så det blev lite stöttning och tips till Petra om hur hon kan dra detta vidare. Agera mer som om himlen faller ned, var ett av tipsen. Blir intressant att följa.


Tillbaka in i stugan och hundvärmen.


Våra kurskamrater lyssnar engagerat när vi drog vår redovisning och sammanfattning kring de två doggarna vi just observerat. Skoj!

Sen iväg till VBK’s årsmöte. Jag skötte mötesanteckningarna precis som förra året. Det blev ett effektivt årsmöte, inga heta ämnen att diskutera så det gick lugnt till, och smörgåstårtan var kanongod. En ny styrelse (till valda delar) lyckades vi välja. Så nu är jag sekreterare i styrelsen. Det är helt OK och det känns som ett mycket bra gäng!! 

Imorrn är det tävling i Fagersta. Även om vi måste iväg absolut senast kl 05.00 i morgon bitti, så känner jag mig laddad. Iallafall just nu ….

Har varit på hälsokontroll i veckan. Alla resultat är hur fina som helst och bättre än för 3 år sedan. Jag är 5 kg lättare, syreupptagningsförmågan har gått från något låg till medelgod. Kolesterolhalten har gått från 5.2 till 4.7 (man ska helst inte ha över 5). Ja, det enda problemet är det här jädrans gaspedalsbenet. Detta har nu lokaliserats till att handla om höften, inte så mycket då om själva sätesmuskeln trots allt. Så nu är det dags för röntgen. Vi får väl se hur det slutar. Knät står fortfarande rakt upp på yoga-lektionen.

I veckan har jag för övrigt intensifierat mitt eget tränande. Tog i så det stod härliga till nere på gymmet. Annars blir det inga resultat, har jag läst.

Och imorrn är det bara resultat som gäller. Go for it!!!

This entry was posted in Kropp och själ. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>