Tack men Nej tack

Jag är av den övertygelsen att det psykiska välbefinnande i allra högst grad påverkar det fysiska. Dvs mår man inte bra mentalt, intellektuellt så kommer man så småningom att få fysiska krämpor. Därför ingår även i Kroppens år att ta hand om det inre välbefinnandet. Igår ringde jag därför till valberedningens general för föreningen ute på landet och meddelade att jag inte tänker fortsätta som kassör efter att min valperiod går ut nu i maj.

Skönt att säga; tack men nej tack!!!! Och nyttigt!

Skönt mest för att bli av med bördan/ansvaret, inte för att det varit ett tråkigt uppdrag. Men tiden räcker inte till helt enkelt. T ex hade jag bara en helg ledig i början av december för att i tid hinna skriva och skicka ut räkningarna till alla tomtägare. Så gick jag och blev sjuk den helgen, vilket slutade med att jag på JULDAGEN satt med alla utskick. Roligare kan man ha, eller hur!
Men det är ju alltid svårare att säga nej när man tycker nåt är kul. Fast såna här uppdrag behöver man ju heller inte göra nån kampanj av för att bli vald, direkt. Det räcker att man är en aningens tveksam när frågan kommer, så är man vald. När jag gick in i uppdraget för fyra år sedan så var det ”lite” stökigt. Revisorerna var galna och dåvarande kassören helt utmattad. Hmmm, tänker jag då genast, hur svårt kan det vara? Och så blir jag triggad av att hoppa på. Typiskt mig! Men, som sagt, det har varit skoj och med resten av styrelsen har vi fått saker och ting att fungera.

Den lugglöse mår prima. Snart skall jag klippa bort stygnen mellan ögonen. Men luggen dröjer. Nån sa att det tar minst ett år innan den växer ut igen. Men Felix är bra utan lugg, faktiskt nästan bättre. Nu ser man hans fina, mörkbruna, mandelformade ögon hela tiden. Darling Felix!!

Nä, nu mot mer inre välbefinnande. Yoga klass på SATS.
”do your breating” som yoga läraren säger, det gäller Dig med!
Breath on!

This entry was posted in Kropp och själ, På landet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>