Kurs för Aldens

Jag hade ju sån himla tur för att Anna satt mig på reservlista till Bro-Håbos helgkurs för paret Alden. Och så kom det ett återbud så jag fick en plats .  Det är jag sååååå tacksam för! Så himla kul att komma iväg på kurs på annan klubb och med instruktörer som kommer utomsocknes. Och idag har vi kört första dagen av två. Såg lite tråkigt ut imorse med regnet, men när Felix och jag anlände Bro-Håbo framåt halv 9 så hade det spruckit upp och solen börjat skina. Nice!! Vi har kört utomhus hela dagen, förutom ett par timmar teori, då vi pratade motivations-toppar och ritade banor.

Felix har varit så på hugget idag, hela dagen!! Han har jobbat jättefint tillsammans med mig. Och då ska man komma ihåg att han är en sargad dogge eller hur, dessutom mer än ni vet. I torsdags kväll sprang vi rakt in i famnen (eller läs käften) på grannens amstaff. Det small ordentligt vill jag lova. Aldrig varit med om nåt liknande. Det slutade med att amstaffen satt fast med käften i Felix hals. Han gick inte att få bort. Jag var helt säker på att Felix skulle dö!! Jag satt bara helt kolugnt höll Felix i famnen och väntade på att amstaffen skulle öppna käftarna. Det dröjde…men till slut gjorde han en ansats till att ta ett nytt tag..och DÅ hann jag dra undan Felix. Märkligt så blev det bara ett litet hål, men en massa hudskrap och svullnader. Jag trodde han skulle bli mycket mer åtgången. Tur i oturen! Grannen och jag har pratat efteråt så det är lugnt, och vi har lovat att vara ytterst skärpta i fortsättningen när vi rör oss i trappen och ute på gården. (nu får det väl ändå vara slut på eländet va fan står det i pannan på Felix, ”kom an fegis vill du ha stryk”… ja man börjar ju undra!)

Nåja, trots detta så har Felix gjort en kanondag! Vi har fått så mycket självförtroende båda två (mest jag förmodligen).
– Träna vidare på kontaktfälten med locket som fungerade suveränt idag.
– Motivera fart kanske med en rådjursskånk.
– Springa brevid (precis som Malin Elfström sa) för att också motivera fart.
– Stanna innan slalomingång (precis som Petra Strand sagt till mig) för att få en säker ingång men sen trycka på mer med leksak och godis.
– Köra högerslalom! Vi kan ju det, idag gick det jättebra!!

Woaw!!

Pernilla har varit med idag, så vi peppar varandra. Vi pratade om att göra upp träningsplaner och verkligen stötta och hjälpa varandra i träningen med belöning till doggarna t ex.

Jag är så otroligt nöjd med dagen och ser fram emot fortsättningen imorgon.

Way to go Felix, du rockar fett i snyggjackan!


ps detta är en gammal bild, på den tiden han hade lugg…

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>