Aldens dag 2

Dag två blev lite tyngre. Framförallt på grund av regnet och blåsten men kanske lite för att man känner sig trött från gårdagen. Jag glömde helt bort att stretcha igår, mig själv alltså. Va, är finska stilen redan på avtrappning? Så jag vaknade med en lätt träningsvärk.
Men dagens kurs började med några härliga, fartfyllda kombinationer så träningsvärken försvann rätt snabbt. Och jag tycker jag springer på rätt bra. Nu finns ingen film som bevis, men det känns bra i kroppen och framförallt i knäna. Felix sprang också på bra, den första timmen eller så. Sen blev nog regnet ett hinder, kallt, blött och en hel del väntan. Inte ens grisöra var intressant på slutet.

Återkopplingen vi fick totalt sett:

– mycket bra hoppteknik. Felix hoppar framåt över, istället för som många andra schnauzrar rakt upp över.
– bra inlärt med lock för kontaktfältsbeteende, det är bara att nöta på
– fin handling , tänka på att inte låta så arg med rösten (Felix uppfattades som känslig )
– har bra fart över hopphinder MEN behöver jobba mer med motivation. Variera belöningar, pröva med rådjursskånk vid specifika bra insatser.
– få Felix mer på hugget innan start, motivera eller ”reta” upp!
– motivera mer för tunnlar, även platt tunnel
– köra både höger- och vänsterslalom

Det har varit två riktigt bra dagar. Mycket återkoppling och bra diskussioner bland kursdeltagarna sinsemellan. Vi har hejat på varandra och varit engagerade i varandras framsteg. Sånt är jättekul! Magne och Paula har varit mycket bra instruktörer, duktiga på att se det viktiga finliret och inte överösa oss ekipage med allehanda förbättringstips… och dessutom med en stor portion humor, vilket jag alltid uppskattar.

Tack Bro-Håbo för att vi fick vara med!

Och tack Anna för att du är som du är… i det här fallet omtänksam

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>