Föreläsning på Österåkers BK

precis hemkommen från en jättebra föreläsning på Österåkers BK. Yvonne bjöd in mig att lyssna på leg vet Karin Augustsson prata om förebygga skador på arbetande hundar. Mycket intressant! Alltid bra när man kan ställa frågor och föra resonemang. Och jag uppfattade Karin som mycket kunnig! Hon hade svar på varenda fråga med tillhörande resonemang med för- och nackdelar. Toppen helt enkelt!

Hon pratade om HD och AD och nåt annat som jag inte kan stava, ledbrosk typ. Felix är ju röntgad D och C på sina höfter. Det kan finnas anledning att röntga om igen, för att se hur det ser ut. Muskler hjälper ju till att hålla dysplasin stången, så det kan vara bra att få en status helt enkelt.

Sen pratade Karin mycket om upp- och nedvärmning. Minst 15-20 min i olika steg. Där ska jag skärpa och lägga upp bättre planering. Ska tänka på det inför grundkursen nu i vår också. Jag värmer upp men inte särskilt metodiskt och förmodligen inte tillräckligt länge. Nej, det får ingå i träningsplanen som jag håller på och skissar på.

Så pinsamt för jag kom ju försent till föreläsningen. Alltså öster om Vallentuna är inte riktigt min grej. Tappar alltid bort mig typ i Täby, Åkersberga och den hooden. Jag vet inte vad det är. Vägarna är så långa, glest mellan avfarterna. Kör man av fel så blir det ingen dålig omväg. Glest med skyltar, tycker jag också , eller? Jag har verkligen inte dåligt lokalsinne, men i dessa trakter är jag alltid lost.

Så träffade jag Peo också, han har blivit ny ordförande på Österåkers BK, skoj! Så vi pratade lite om våra schnauzrar, vi ses på SSPK’s årsmöte den 29 mars också. Blir han kanske överraskad. Mer om det sen.

Idag har Felix sjungit, inte ylat utan smågnolat i varierad tonart, på nån slags skala upp och ned. Lät bitvis riktigt bra, faktiskt. Jag blev förvånad, har aldrig hört honom yppa sådana läten förut. Allt beror förståss på en höglöpande tik (föräldrarnas stövare Fanny). Denna skönsång utspelade sig imorse, i bilen på väg till föräldrarna.  Ja, en del gör vad som helst för ett nyp….

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>