Värsta skitveckan

Nog blir man beroende av vädret när man är ledig. Speciellt när man i 3-4 veckor redan haft ett sådant kanonväder utan dess like.
Men sista semesterveckan bjöd på något helt annat. Efter en supertrevlig, men regnig, helg i Borlänge såg jag fram emot att vara på landet och få lite gjort. Måla om lill-stugan, byta hängränner, ta bort de sista av höstens trädfällning. Men ack så jag bedrog mig. Veckan startade med det värsta skitvädret hittills. Blixt, dunder, blåst och regn från alla håll!! !

Dessutom gick strömmen och var borta nästan ett dygn. Det är speciellt härligt när man har frystoa!! !
Att det är nåt konstigt med elektricitet är ju helt klart. Det går inte att göra NÅNTING utan den. Vattnet rinner inte, maten förgörs i kyl och frys, inget kan man värma och det gick knappt att läsa med de fjuttiga stearinljus jag hade kvar sedan i vintras. Jag är inte rustad för strömavbrott helt enkelt. Strömmen kom tillbaka framåt tisdag eftermiddag. Men regnet fortsatte.

Vad göra! Ja, shoppa i Norrtälje kan ju va trevligt när det är dåligt väder. Sagt och gjort, på onsdagen åkte jag in till Norrtälje för lite shopping. Bra väder för Felix att sitta i bilen en stund. Men nähädå, plötsligt sprack molnen upp, stora solen kom fram och det blev genast 30 grader i bilen. Nåväl, jag tog med Felix ut på stan, vi gick till hundbutiken och köpte en flytväst. Tänkte jag äntligen skulle få Felix att ta några simtag. Vi skyndade oss hem för att prova västen. Men vad hände då tro ni? Just det… regn, regn och mera regn.

Nä, min sista vecka blev slö och likgiltig. Men jag känner mig ändå taggad inför att börja jobba.

Idag blev en bra dag iallafall!!  Pearl och jag tränade nere på klubben. Det blev bra träning. Körde kontaktfält och lite övningar från Clean Run. Sen fick jag köra lite med Terror. Det är alltid skoj att köra hundar med lite fart.
Felix var ojämn i farten idag. MEN han tog ALLA kontaktfält HELA tiden på den rundbana med balans och A-hinder som jag ställt upp. Men så är det väl, man är själv mer relaxad hemma på klubben när man tränar mot när man är på tävling. Det ingår nog också i Sisu träningen… hm får fundera på det.

Mot jobbet… alltså imorgon bitti!!

This entry was posted in På landet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>