Där man bor länge….

Alltså i Borlänge!!
Och får man bo i ett alldeles eget hus så kan man ju faktiskt överväga saken. Nu blev det inte farmors stuga, utan Farbrors stuga. Och det var ingen degradering på något sätt, fint som snus helt enkelt.


Evenemanget blev som tio-små-negerpojkar. Av alla Väsbys agilitytävlingsekipage som innan sommaren, jajamensam, skulle upp till Borlänge och tävla och bo i Pearsl farmors stuga, blev jag ensam kvar. Men det gick alldeles utmärkt.


Med utsikt över sjön, och vänder man sig om och tittar uppåt slänten…


...ligger huset där Pernillas föräldrar bor.

Nedansiljan och Borlänge BK bjöd på mycket bra tävlingar på det fantastiskt stora Borlänge Sportfält. Vilken gräsmatta!!! Tältpinnarna bara gled ned och satt som en smäck i den mullrika jorden. Vi fick använda det gamla tältet eftersom det nya tydligen hade sina brister, vilket upptäcktes under Värmlandsveckan, det regnar in i sömmarna!!! Reklamation pågår.
Det gamla tältet är ju hederligt , går smidigt att sätta upp MEN håller inte heller riktigt tätt det heller .
Det var ett ihållande regn i Borlänge över natten, och när vi kom på söndagsmorgonen hade tälttaket omvandlas till en mindre bassäng. Och våra burar INNE i tältet var mer än plaskvåta.


Men vaddå, det är ju tävling så man har ju annat att fokusera på. Allt från kontaktfält till snabbhet!!!

Felix och jag gjorde vår debut på lördagen i Agility 2;an. Jag var nöjd även om det blev en disk. När jag försökte blockera tunnelingången från A-hindret går han bakom ryggen på mig. Jag står nog för nära och han stannar inte upp tillräckligt. Vi lyckades inte heller hela vägen ned på kontaktfältet på balansen. Och sen glömde jag ju bort det som Camilla lärt mig, att tänka en pinne till innan slalomingången. Så vi kommer för tajt och han går in i andra porten istället. Inte bra!!

Lördagens Hopp 2;a blev desto bättre, en ganska springa-rakt-på bana med två fällor, vilka vi klarade av med mycket röst. Vi hamnade på en 3:e plats. Bästa placering hittills!!!! Och en pinne!!! Yihaa!!!

Söndagens agilitylopp blev också en disk. En trixig och trång vändning där balansen stod som fälla blev vårt fall, jag klarade inte av svängen och Felix tog samma hinder tillbaka. Men vi klarade ALLA kontaktfält och gjorde ett bakombyte innan slalom så jag kom på vänster sida och det gick jättebra. Tyvärr  finns det inte på film för att Pernillas och min lopp krockade hela tiden.

I hopploppet fick vi 0 fel på hinder men klarade inte referenstiden, fick tidsfel på över 5 sekunder. Det va ett bra lopp och så långsamt tyckte jag inte att det gick, tyckte nog att ref tiden var lite väl snål??? Men så är det ju när man kommer upp i klasserna, tajtare med både tid och handling.

Det blev en riktigt trevlig helg trots det ihållande regnet. Särskilt tack till Pearl med parents för support, trevligt sällskap, gästfrihet och mycket god lördagsmiddag MUMS!!! rulader med kapris och bacon MUMS!!

Nu fortsätter semestern 1 vecka till, sen är det dags för Kroppens år Del 2 

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>