Sicket kräftkalas

Det årliga kräftkalaset gick av stapeln i helgen. Närmare bestämt i lördags.
Jag är inte sådär jätteförtjust i kräftor, men en gång per år tycker jag det är riktigt gott. Speciellt om man får tag på några bra. Förra året fick jag leverans från Småland, livs levande som mamma kokade. Dom var supergoda!!
Men i år köpte vi färska från affären 1kg Småländska och 1kg ryska. Och dom var faktiskt också riktigt goda!!! Småländska var bäst!

Kräftkalaset är inte så stort, vad gäller antalet inbjudna gäster.. det är bara jag, mamma och Plingan. Men det är storslaget vad gäller pyntning, goda ölsorter och snaps, och tillbehör som kantarellpaj, västerbottenostpaj och fransk potatissallad. ALLT hemlagat!!! Fy fabian va gott det var!!!


Här är järngänget! Och vi håller till på mitt landställe ute på Rådmansö!


Hmm… vilken ska man ta. Plingan hade köpt några sorter veteöl. Perfekt till kräftor!!


Felix va såklart med på ett hörn, fick låna hak-lappen så han passa in i gänget.


Sen var det bildvisning från Plingans Argentina resa!

Första helgen på länge som inte innebar tävling. Det kändes nästan konstigt.
Men nästa helg är vi på igen. Först vår egen tävling på lördag, där jag nu är officiell tävlingsledare. Känns mycket bra!!! 

Sen tävlar vi på söndag i Åtvidaberg. Hinner med ett pass på onsdagsträningen och finslipa slalomen lite till så är vi hemma….. eh ja vi får väl se hur det blir med det!!!

Kräft on!

This entry was posted in Familj, På landet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>