Pinne i Åtvidaberg… igen!

Jasså det är i Åtvidaberg som pinnarna skall tas!!!

Idag pep Anna och jag iväg till Åtvidabergs Hundklubb som hade Large klass 1-3 med start kl 09.00. Vi lämnade ett grått Väsan vid 7-snåret för att leta oss fram i ett dimmigt Åtvidaberg ca 2,5 timme senare. Regnet har hängt i luften hela dagen. Vi lämnade tältet hemma och körde regnställ och paraply. Paraplyet åkte väl upp en stund vid lunch när det stänkte lite. Men annars har det varit toppen tävlingsväder

Vi började med Agilityklass. Efter 2a hopphindret drog Felix rakt in i en tunnel. Vad är detta, med hans nya förtjusning över tunnlar??? Vi har inte haft fokus på tunnlar i vår träning. Vi håller ju på med slalom. Hallå!!!
I vilket fall, flera hundar drog iväg till samma tunnel, fast den inte låg så nära och ingången inte syntes. Det verkade lite underligt tycker jag. Men Anna menade att hundarna måste se nåt som vi inte fattar. Även klass 3 hundar råkade ut för samma, t ex Flaxa.
Så det blev en disk för oss i första loppet. Körde klart naturligtvis med fokus på slalom. Valde vänsterslalom, men det funkade inte i ingången, så jag tog tillbaka Felix och körde högerslalom med MYCKET bra tempo.

Och så i hopploppet slog vi till, både med fart och ett schysst slalom. Jag kände redan när jag gav startkommando till Felix att han hade fart. Så jag tände till själv och körde på. Det här är nog ett av det bättre lopp vi nånsin gjort. Kolla in själv!!

Det slutade med en 3 placering och Pinne. Då var det totalt 7 nollade ekipage och 17 starter. Alltså vi var med och slogs med tiden. Fy fabian va kul!!!!!
Anna och Flaxa gjorde ett tajt hopplopp även om det blev ett hinder för mycket och disk. Men dom är nu på G efter sin träning och fokus på sitt Godkända Vallprov. Tog ju cert igår på klubben ju..!!!

Stort Grattis till Alex och Floyd som vann i Västerås idag och tog sin första pinne!!!

Skön helg hörni, det har varit en mycket skön helg!!!!

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>