På kurs med…

Ingrid och Eva!!!

Och hur kul är inte det!!!!???? Att gå på kurs och lära sig nåt helt nytt från början. Det här med Bruks är ju en helt ny värld för mig. Och att vara på kurs är ju helt enkelt underbart. Jag är verkligen urtypen av elev. Instruktörerna måste HELA TIDEN tala om för mig vad jag ska göra.

Idag började vi med linförighet, dvs att doggen går fot i koppel och har kontakt med föraren. Felix och jag kan fot, dvs själva sättande på vänster sida. Men att GÅ fot har vi inte kört så mycket. Jag tar några steg och belönar, upprepar det några gånger. Det går lite segt tycker jag, Felix verkar inte fatta vad jag vill.

Till slut säger Eva: – ”Men Charlotte, jag känner inte igen dig. Varför går du i slowmotion och helt ihopkrupen. Sträck på dig och se till att få lite fart på stegen. ”
Eva härmar mig… och det ser ju för roligt ut. Som en gammal kärring på söndagspromenad med käppp!!!!!!

Men det är ju för att jag har fullt sjå att hålla kolla på vad jag ska göra. Godis i ena handen, kontakt med hunden, belöna i rätt tid, inte ta för många steg…..fot, sitt, gå, kontakt, godis….. etc etc. Jag är så fokuserad på alla detaljer så jag glömmer bort helheten, syftet och målet

Med lite mer fart så kom också Felix energi och vi fick till några riktigt bra fotgående steg. Där jag verkligen kände hur Felix följde mig.

Det här är mycket roligare än jag förväntade mig!!!

This entry was posted in Brukslydnad, Nere på klubben. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>