Fortsättningskursen avslutad

Det är lite dubbelt det där när kursen tar slut. Som instruktör känns det skönt att det är över samtidigt som det är lite tråkigt att det redan är slut.

Mina fyra kursare, från vårens grundkurs, som nu gått fortsättningskursen, har verkligen legat i med sin träning. På bara de senaste två gångerna har framstegen varit enorma. Förra gången körde vi staket och box, vi gjorde en del svåra passager som dom klarade hur bra som helst. Och idag har vi kört en Helene bana med svår slalomingång och inte helt självklara framför- resp bakombyten.

Dessutom har jag (tillsammans med Anna) har drillat dom i kontaktfältsträningen. Dom har fått välja själv, men jag har varit benhård på att vill dom ha ett beteende så måste dom träna det nu, INNAN dom börjar köra hela balans, A-hinder och gunga. Och, lydiga som dom är, dom har gjort som jag sagt. 
Därför har vi inte haft några kontaktfältshinder med allts i våra banor och kombinationer vi kört under hösten. Däremot har Anna varit med vid två tillfällen, senast idag, och coachat både individuellt och i grupp så dom kommit vidare med target träning etc. Mycket bra!!! Jag ser fram emot att köra vidare med en fortsättningskurs 2 till våren, så att dom kan komma ut och tävla. Yeah!!

När kursen slutade vid 12-tiden kom även Åhza ned, vi tog alla hundar (inkl 2 kursare m dog) ner på fältet så det fick springa fritt en stund. Sen har vi kört bakombytesövningar från Clean run.

Herre gud, jag har varit på klubben idag nästan 6 timmar. Det är ju som en hel arbetsdag. Men vilken dag sen. Helt underbar!!
 


Genomgång av övning. Få se nu vilket hinder skulle man ta egentligen….


De gamla vapendragarna och störtpolarna: Clarence och Felix!!

This entry was posted in Agility, Nere på klubben. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>