Första dygnet i Väsan

Natten har varit lugn. Jonna flämtade lite i buren inledningsvis. När jag öppnade buren, smög hon ut, förbi Felix som morrade dovt och bort till vattenskålen och slurpade i sig lite vatten. Tror hon kissade en skvätt på vägen tillbaka in i sovrummet också. Förbi Felix igen, som morrade dovt, och in i buren. Jag öppnade takluckan på buren. Sen sov hon raklång hela natten i sin bur och vaknade inte förräns jag gick upp vid halv 8.

Direkt ut och pinkade på gårdsplan. Way to go! Hon har gjort alla sina behov ute, har bara pinkat inne 2 ggr. Det är duktigt gjort tycker jag.

Och Felix imponerar!!! Han säger ifrån när han tycker hon är jobbig. Men annars är han en hyvens storebrorsa. Idag har de t o m lekt en liten sväng, jagade varandra mellan köket, matrummet och arbetsrummet. Tjo ho!
Och Jonna är inte ett dugg bang, morrar inte Felix tillräckligt argt så morrar hon tillbaka ett skäller ut honom.

Samma sak när hon försökte gå i trappan upp till övervåningen. Det gick inte så bra, hon halkade ned efter tredje trappsteget. Då blev hon förbannad och skällde ut trappan efter noter!!! Hon försökte igen men lyckades inte riktigt få till det. Det är nog för halt.

Det har varit full rulle hela förmiddagen. Inte förräns efter lunch, då vi alla la oss ned för att vila, kom hon till ro och sov två timmar!

Vi har varit ute i snön också. Alltid när man sätter ned henne på marken går propellersvansen igång och hon skuttar runt. Går man iväg följer hon efter, nära, nära så man nästan kliver på henne. Efter en stund blir det kallt, då piper hon och jag lyfter upp henne innanför jackan. Jättevarmt och skönt! Och i jackan sitter hon medans Felix får sin promenad. Världens utsikt!

Lägger jag mig på golvet kommer hon (och även Felix!!) och lägger sig tätt brevid på rygg med magen i vädret. Så tittar hon på mig med sina busögon med en blick som tycks säga –gosa morsan, gosa!!!! Och så gosar vi!! Och Felix också! Han é för skön min nya skoter!

Jag är övertygad om att Felix tycker det är lika roligt som jag!!

This entry was posted in Valpsnack. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>