Frisk som en nötkärna i Toscana

Förra veckan var jag så dålig så jag trodde jag skulle dö.  Ja, ja det var bara en förkylning, men ändå!! Försökte få medlidande av min doktor men han tyckte minsann inte att jag var tillräcklig dålig för att ställa in den förestående  resan till Toscana.

Sagt och gjort i lördags packade jag väskan och tog flyget till Pisa. Rinexin, näsdroppar och alvedon skulle fixa det hela. Och det lyckades alldeles utmärkt. Tror jag blev frisk så fort jag satte foten på italiensk mark och andades in den, lite brända men ändock, varma luften. Ahhhh!! Toscana, vilket ställe!

Lotta har länge sagt att hon skall fira en speciell födelsedag i detta landskap. Därför hade hon hyrt ett hus och bjudit med sig några nära och kära. Och vilket hus sen!! Ett stort, flott stenhus in the middle of nowhere. Nånstans mellan Sienna och Florens, ganska nära Colle di val d´elsa… med nästan inga allmänna kommunikationer och ingen bil!! Men det gick bra, man får lära sig ta bussen… och lära sig läsa tidtabellen. Det tog ett tag och vi missade några bussar.

Här är Lotta utanför huset

Här är hela ligan i trädgården, drickandes vin och ätandes jordgubbar


Men mest åkte vi runt blad småstäder och landskap. Här är Kerstin och jag vid det sluttande torget Il Campo i Sienna.


Utsikt över Toscana från medeltidsstaden San gimignano.

Jag har aldrig sett så mycket vinrankor i hela mitt liv!! Vingårdarna med dess odlingar avlöste varandra oavbrutet. Emellanåt dök det upp en olivlund eller två. Kan också säga att jag aldrig druckit så mycket vin heller, och GOTT vin. Herregud vilken najs vecka. 25 grader varmt och strålande sol varenda dag.

Toscana is the shit!! Kan verkligen rekommendera en resa dit!

This entry was posted in Kropp och själ. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>