Hoppteknik i Gårdskär

I lördags morse åkte Yvonne och jag upp till Gårdskär, utanför Skutskär. Där bor Agnetha och Lovisa, som har Jonnas kullbrorsa Vincent. På plats fanns även Tove med kullbrorsan Humle och Mimmi (ändå från västkusten!) med kullbrorsan Pixl. Hela kullen samlade sånär på en ytterligare brorsa då.

Det var inte bara syskonträff, utan även kurs i hoppteknik. Mimmi var kursledare. Jätteduktig och kunnig. Jag har lärt mig massor, perfekt som en påbyggnad till höstens kurs vi hade nere på klubben. Och nu körde jag med både Jonna och Felix. Det blir toppen att träna vidare för styrka och stabilitet!!

Vi höll till i Agnethas kök på förmiddagen för teori och på eftermiddagen åkte vi till ridhuset i Lövstabruk och körde praktik.
IMG_5052
Mimmi ligger och filmar medans Tove och Humle värmer upp med skritt. Inte helt enkelt visade det sig!

Yvonne, Mimmi, Tove och jag bodde på Älvkarleby Fiskecamp. Där har man ju varit förut. Vi hade bokat största stugan, men det var lite dålig planlösning. Det var sagt att det skulle vara två rum med dörr emellan, men det ena rummet var bara en hall. Det fungerade inte med två hormonstinna unghannar, så vi fick hyra en stuga till där Tove och Humle sen sov.

IMG_5016
Här är det pizza och rödvin på campingen!

IMG_5024
Pixl med matte Mimmi.

Det var så skoj att äntligen få träffa Pixl. Jag har bara sett honom på några foton tidigare, men förstått att han och Jonna är lika i utseende. Han är förstås större än Jonna och har lite mer brunt i pälsen, men annars är de väldigt lika i uttrycken och även till sättet visade det sig. Åh jag blev kär i honom direkt!!!

Det har varit kallt! Inte i Agnethas kök förståss, där har det varit underbart. Fika i massor och gott bröd med pålägg av alla sorter och nybakade bullar. Helt underbart!

IMG_5039
Här sitter teknik-freaken Lovisa och Yvonne. Jag lyckades aldrig fota när vi alla var samlade runt bordet…

Men i ridhuset frös vi, speciellt idag. Kanske var vi trötta också! Det har varit en supertrevlig och lärorik helg!

Felix har fått öva att vara NÄRA hästar utan att blir rädd eller hetsa upp sig.

IMG_5044
Det var svårt att fota på håll för han ville bara sitta kvar om jag stod brevid. Men det var ju ändå ett framsteg eftersom han brukar  bli livrädd när vi kommer för nära. I bilen går det ju bra att stormskälla på alla pållar han ser, men nära är inte lika roligt. Se va fint han sitter!! ;)

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hoppteknik i Gårdskär

  1. Pernilla says:

    Verkar som ni haft en riktigt trevlig helg :-)

  2. Helene says:

    Kul med mera hoppteknik! Du får visa oss övningarna sen! :-) kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>