Ikväll har jag varit på matlagningskurs hos Cissi på Curlyfood. Jag behöver verkligen komma igång med ett bättre tänk kring maten. Nu har jag ju ett nytt och fräscht kök som det är lite roligare att laga mat i. Och med fläkt över spisen, bara det är väl vuxenpoäng!!
På Curlyfood jobbar man mycket med näringslära, ekologiska råvaror baserat på säsong och med fokus att mat skall lukta, se och smaka gott MEN enkelt att tillaga. Vi var fyra ”elever” på denna engångskurs. Vi gick igenom det man behöver tänka på för en enklare matlagning allt från knivar, plats, smaker, smaksättare, basingredienser etc. Sen lagade vi mat också, vad sägs om;
Filodegsknyten med svamp och fårost
Rostad pumpa med escabeche (den lagade jag)
Mungbönsallad med parmesan
Laxfärsbiffar
Rödbetssallad med syrat grönt och alger
Avokadochokladmousse med bär (den lagade jag)
Allt var supergott och smakrikt och enligt Cissi mycket näringsrikt. Vi fick med oss en hel del recept och goda råd. En riktigt bra kurs!!!!!!!
Här är mat-inspiratören Cissi herself!
Här är Sanna och Mia i full gång!