Hej då Mamma!!

Jag miste min mamma väldigt hastigt den 6 juli i år. Hon blev 79 år. Och i år firade mina föräldrar 60-årig bröllopsdag . Inte klokt ju och själv är jag inte ens gift!!

Idag har jag, min pappa, mina syskon, släkt och vänner tagit avsked i Hammarby Kapell. Det blev en fantastisk fin ceremoni, en bra blandning av tårar och skratt. Vi spelade Aretha Franklin på högsta volym i kapellet, eftersom det var min mammas stora favorit. Prästen sa massa bra saker som lindrar i sorgen.

Kistan var, som pappa bestämt, täckt med mossa och kantareller. Min mamma var nämligen en riktig fena på att hitta kantareller, överallt!!
IMG_4767.JPG

Vi avslutade med en minnesstund hemma hos min bror. Pappa fick hissa flaggan i topp.
IMG_4773.JPG

Det har varit en riktigt bra dag och sorgen känns lite lättare att bära. Tack Cina för att du var där, det behövde jag!
Och tack alla fina vänner som stöttar mig på olika sätt. Det behövs, sluta inte med det!

Jag hittade en rolig bild från förra året. Pappa flätar mammas hår, och hon håller på att spricka av skratt (som vanligt!)
IMG_3134 (kopia)

I våras klippte hon av sig håret och skaffade nya glasögon, en helt ny look alltså. Typiskt min mamma!
Hej då älskade mamma, vi ses igen

Och den här ängeln som jag haft hängande i hasorna den senaste tiden verkar jag inte bli av med i första taget, och det vill jag ju inte heller!!! Det måste var hon, eller hur!?

This entry was posted in Familj. Bookmark the permalink.

7 Responses to Hej då Mamma!!

 1. Anna says:

  Vilken fantastisk kista och arrangemang, tack för att du delar med dig! Det hade mamma gillat tror jag!

  Vilken fin bild på dem längst ner, det är verkligen en höjdarbild! Man ser glädjen som håller på att brista ut i ett skratt! Åså pappa som jag kan tänka mig säger lite bistert att ”Hon får vara still om det ska bli någon fläta.” :-D

  Stor kram till dig sötis, klart ängels ska med dig överallt. Bara du kommer ihåg att anmäla dig så du får åka … ;-)

 2. marie says:

  Det var en fin dag för Wivi. Kapellet, kistan och minnesstunden hos Anders. Det kändes som att Wivi valt det hela. Perfekt ordnat! Ta hand om Dig och Dina söta hundar! Kram Marie

 3. Anna m Snobben says:

  Va vackert ni hade gjort arrangemanget, verkligen så otroligt fint. Blir alldeles varm när jag läser de du berättar och ser de fina korten. Framförallt de på din mamma och pappa, ett kort som sprider glädje.
  Tänker på dig.
  Kramar Anna

 4. Ulla m Skäggisar says:

  Så sorgligt men ändå så himla fint. Vilket vackert arrangemang. Mossa och kantareller, hur fint som helst.
  Din mor verkar ha varit enastående.

 5. Kristina Munther says:

  Kära Charlotte, vilken fin ceremoni ni ordnat för mamma! Förstår att det fortfarande känns tungt, men det brukar lätta lite efter begravningen (jag vet, har begravt bägge mina föräldrar). Låt sorgearbetet ta tid, det är meningen, och gråt så mycket du vill, tårarna måste ut i sin egen takt. Stor, stor KRAM från Kristina.

 6. Åhza says:

  Vilken personlig och vacker dekoration! Gissar att din ängel hade ett finger med i arrangemanget? Jag är säker på att det är hon. ;-)

  Självklart är inte tårarna slut än, och det är nog bäst att låta dom rinna lite till. Jag tycker du klarar dig enastående, och din mamma verkar ha varit en mycket speciell kvinna!

  Kram från oss!

 7. Halkade in här från din uppfödares sida och blev helt tagen av detta inlägg.
  Jag har aldrig sett en vackrare och mer personlig kistutsmyckning och jag är säker på att din mamma blickade ner mycket tacksam över den sista kärlekshälsningen till henne.

  Lycka till med din hund och era framtida tävlingar och aktiviteter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>