Körig vecka

Oj vad den här veckan blev händelserik!!
Efter inledande buga på brukskursen, så fortsatte tisdagen med eget kurshållande i agilityfortsättningskursen, onsdagen bjöd på sektormöte och planering inför KM-tävlingen den 13 juni.

På torsdagen åkte Pearl och jag till Örebro. Anna och Helene startade tidigare så tältet var uppsatt när vi kom fram. Jag fick två diskningar med mig hem. Men återigen rätt stabila lopp där Felix har bra fart. Jag tyckte det var lite tuffa banor med många fällor. Därav diskningen i det första agilityloppet. Men då hade Felix redan flyyyygit av kontaktfältet på A-hindret.

Jag har aldrig tagit om kontaktfälten på tävling utan bara kört vidare. Diskuterade saken med Helene och vi bestämde att vi ska göra det hädanefter, se om det får någon effekt. Nu dröjer det fram till 13 juni innan vi tävlar igen. Om jag inte hittar nån inoff nånstans innan dess. Och det kanske hinner bli lite banträning nere på klubben. Film från Agilityloppet finns här. Skönt med hejarklack som verkligen följer en på banan!!

I fredags var det dags för kennelträff, Light My Fire’s årliga. Den ägde rum på Östreråkers Bruskhundklubb. Jag hade ingen tanke på att det kunde regna. Men det gjorde det tammetusan hela dagen!! Men det var himla trevligt ändå. Åsa och Yvonne hade ordnat med kul tävlingar där både hund och förare deltog, även småpuppisar som Jonna. Vårt lag hette Bästa läget och vi kom på andra plats, då döpte vi snabbt om oss till Näst-bästa-laget. Så jag vann en ihopfällbar agilitytunnel. Weeeeee!! Jätteskoj att träffa andra Berger-ägare som jag haft lite kontakt med via bloggen och så.

IMG_4601.JPG
Här är en bild på Tassa (sittandes i lillmattes knä) som jag är så himla förtjust i. Agneta (stormatte) tar så himla fina bilder, kolla hennes blogg

IMG_4598.JPG
Åsa och Yvonne instruerar inför tävlingen!

Lördag blev en riktig hemmadag. Det regnade ju hela dagen. Så det fick bli lite klickerträning inne, men på eftermiddagen tog jag Felix på en cykeltur. Jag lagade god mat till mig själv och bara slappade framför TV:n. Najs!

Idag, söndag har jag varit i skogen HELA dagen.
Brukskursen hade spårträning. Vi var i pappas skog uppe vid Arlanda. Bra spårväder!!

IMG_4604.JPG
Efter spårläggningen blev det dags för lite fika. Här sitter Maria och Eva med sin jaktlabbe Nilas.

Ingrid la ett spår till Felix med två vinklar på totalt ca 400 m. Redan vi vägkanten fick Felix vittring på spåret och drog iväg!! Har aldrig sett honom så ivrig. Pinnarna tog han inte. Vi har inte övat på det! Men vinklarna tog han jättefint och han gick i spåret hela vägen. Fy fabian va stolt jag blev!!!! Och lite förvånad faktiskt eftersom vi inte gått så många spår. Han gick så himla fint!!!!!!!!!

IMG_4605.JPG
Ingrid släcker törsten!
Vi körde även lite uppletande. Felix fick en prova-på-gång, dvs väldigt enkelt. Men båda Eva B och Ingrid körde fullt ut med sina hundar, och det är ju så roligt att se. Hundarna är såååååååå duktiga!!!

Anna, Helene, Åhza, Yvonne mfl mfl har hängt i Knivsta lör-sö på agiltytävling. Dom har jag tänkt på nästan hela tiden. Och vad jag kan se på rapporterna har det blivit en del fina resultat! yeah! Där fick inte Felix och jag vara med eftersom det bara var lag- och klass 3-tävlingar. Inget lag har vi och i 3an är vi inte än.. eller…??

Jag är MYCKET nöjd med helgen!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

6 Responses to Körig vecka

 1. Agneta says:

  Ja, det var så kul att träffa alla trevliga bergerägare och deras galna hundar!! Vilken fin bild på mina älsklingar!! (Men var det verkligen så där blött? Jag har redan glömt det tråkiga vädret. Hoppas att vi ses fler gånger!!

 2. Pernilla says:

  Så himla kul att han springer så fort! Bara för dig att springa ännu fortare så blir det superbra ;-D

 3. Anna o Lego says:

  Skoj att du spårar med Felix o att det går så bra!!
  Bara köra på nu då, Appell snart??

 4. mia says:

  Ja, det var kul att se alla på Kennelträffen

 5. Yonne & Lifa says:

  Det är väl rätt vanligt med regn på dessa breddgrader… och hundägare brukar vara klädda för allt möjligt och omöjligt väder. OBS det stod faktiskt i inbjudan ”kläder efter väder”… men vi får väl skicka med en väderprognos nästa gång också då… Visst var det kul att träffa alla. Det tycker jag också. Mina favvo är förstås Lifavalparna… av den nya ”Lifarase” hi hi. Men det fanns många finfina hundar och viktigaste av allt… TREVLIGA hundar. Sånt är kul! Tack för att ni kom på träffen! Ses vi i Fagersta i helgen?

 6. Yonne igen says:

  Kom på att du måste lära mig hur man lägger in youtubefilmer i bloggen nästa gång vi ses…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>