Simma lugnt….

Jag har haft en skön helg på landet med doggarna. Gräset hade dock växt så det knakat. Jag har ju inte varit därute på säkert två månader. Jag fick köra två vändor med gräsklipparen. Fy fabian va jobbigt!! Det är som två pass på SATS. En vända tar sådär 45 min. Nu blev det dubbla med högt och blött gräs. Kryss i nya kampanjhäftet!!!

Vaknade kl 6 i lördags morse. Jonna har lite svårt med alla ljud, fåglarna kvittrar ju i alla möjliga tonarter och melodier. Då är det svårt att sova. Så vi klev upp. Ut med doggarna.
IMG_4607.JPG
Felix hoppar över morgonkissen och går istället direkt till framsidan, lägger sig i solen och spanar!!!!!! ja, se vakthundar.

IMG_4611.JPG
Jonna Elvisp fick äntligen en stor vattenskål att vispa runt i. Gissa om hon va nöjd!!!

Hon är inne i en period (håll tummarna för att det går över!!!) då hon skäller på precis allt. Jag trodde spökåldern kom lite senare…? Hon ser direkt om nåt står annorlunda mot tidigare, eller om det har kommit till något. T ex sågbocken jag fick av pappa. Den skällde hon ut efter noter. Myrstacken fick sig en duvning, flera gånger faktiskt. Alla ljud från vägen och grannens röjsåg. Ja, herre gud va hon skäller!!! don’tlike

Vi började på valpkursen i veckan. Tyvärr kunde jag bara vara med en halvtimme då Agilitykursen hade avslutning precis samma dag. Men nästa tisdag så kan jag vara med hela tiden. Då ska jag ta upp det här med skällandet. Jag tycker det är en svår balansgång med vad man ignorerar, avleder alt korrigerar.

Allt skällande skapar gör förståss att hon blir törstig. Tur man får en slurk av morsan då…

IMG_4645.JPG
Det var återbesök hos Dr Bosse i veckan också. Tån röntgades och det ser jättefint ut. Man ser på bilden hur det läkt ihop så gott som. Men ett par veckor till i koppel rekommenderas dock!! Så då så!!

Men att simma måste ju bara vara en del av rehaben. För det har Jonna gjort idag. Premiärtur helt enkelt! Hos henne sitter det inte fast nånstans. Hon hoppade i och började simma på en gång.

Felix har jag hittills, efter 6 år, inte lyckats få att ta ett endaste simtag. Han kliver i vattnet och doppar magen. Där går gränsen för honom. Men kanske att han blev lite sugen när han såg Jonna idag. Och när vi simmar allihopa, sen i sommar och han blir ensam kvar på stranden, dåååå kanske han tar sin lilla mage och simmar ut. Vi får se!!!

Imorrn är det dags för Jonna att börja på dagis. Vi var där och tjyvtränade i torsdags. Morsade på Kent och busade lite med Felix i boxen. Det kommer bli toppen!!

Men lite sorgligt också. En helt ny rutin. Att inte åka till mamma och pappa före och efter jobbet. Kommer kännas konstigt. Och jag är så otroligt tacksam för att jag fått ha mina hundar hos dom. Framförallt Felix, som varit där i 6 år!!!!! Tusen tack!!!!

Imorrn ny dag och nya tag!!

This entry was posted in På landet. Bookmark the permalink.

4 Responses to Simma lugnt….

 1. Lilla Viuex says:

  SJÄLVKLART måste saker skällas ut just nu… Det gör jag också!!! Husse och matte säger att jag är hopplös… men jag KAN HOPPA!!! OCH skälla. Jag skäller vare sig det behövs eller inte. Massor med saker finns det att skälla på. Vi har underligt folk som står vid busshållplatsen. De måste bara skällas ut!!! Matte säger ”TYST”… gissa vad jag säger då… ”Voff” så klart…

 2. Ulla m skäggisar says:

  Lugn bara lugn, skällandet går över, Axel skällde på allt inkl sin husse som kom hem i kostym från jobbet. Nu har det gått över, tack o lov. Jag gjorde ingen stor affär av det om det inte gick helt över styr, då blev det avledning istället.
  Hej hopp

 3. Pernilla says:

  Sådär var Ture ett tag också så det är nog inget att oroa sig för. Han tyckte t.ex. helt plötsligt att en buske utanför vår port var värsta mördarbusken och skällde ut den efter noter! Sen helt plötsligt var den ok igen! Konstiga de är haha

 4. evy sandström says:

  Kanske att Jonna blir lika bad och simtokig som Triton. har du kollat mitt siata inlägg på bloggen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>