Några sega lopp i Märsta

Jag kikade i tävlingsboken idag. Det är dryga ett och ett halvt år sedan som Felix och jag tog en pinne senast. Nu blev ju andra halvan av 2009 inte mycket tävlande för oss. Men ändå! Vi har ju framförallt tragglat med farten. När vi väl kom upp i tvåan så blev referenstiderna tajtare och det är nog inte förräns nu i år som farten har ökat och vi klarar referenstiderna allt som oftast. Sen har vi ju kontaktfälten. Där finns inte en tillstymmelse till beteende! Och det ser olika ut på träning och tävling. På tävling är det hopp från nock som gäller ;) På träning kan jag få honom att gå ned hela vägen om jag finns nära bredvid.

Kände mig ändå vid relativt gott mod när jag drog iväg till Märsta Sigtuna BK imorse. Två hoppklasser och två agilityklasser skulle vi köra idag, totalt 4 lopp. Härligt med flera chanser under samma tävlingsdag.

MEN jag var nog inte riktigt på hugget idag. Kände mig urlakad och hade en släng av huvudvärk. Och efter första loppet hade jag behövt respirator. Det tog MÅNGA minuter innan jag kunde tala som folk, med folk. :D

Banorna hade väldigt olika svårighetsgrad. I nåt lopp blev det bara ett ekipage som kom i mål med en nolla och i ett annat var vi runt 20 som gick nollade i mål.

Vi startade med agilityklassen. Felix ramlade av balansen men det kirrade vi till bra, han blev inte direkt påverkad av det. Men vi tog inte kontaktfältet och sen fick vi fel ingång i slalomet. Och som sagt jag var helt slut efter loppet!

Här är dagens nollade lopp i hoppklassen. Referenstiden låg på 38 sek och vi gick i mål på 35,29 (eller nåt sånt). Men ack vi var inte ensamma att nolla, det vara massa bordercollies på plats idag. Så vi halkade till slut ned på en femtonde placering. Det kändes segt!

De andra två loppen vi körde idag var riktiga skitlopp så dom tänker jag inte ens lägga upp här. Ja, det blir nya tag i Gävle till helgen!!

Jonna och jag fick iallafall tillfälle till lite kontaktfältsträning. Det stod en gunga utanför tävlingsplan precis vid start/mål fållan som vi använde uppfarten på som nedfart.. eh ja ni fattar. Det var perfekt träning i tävlingsmijö. Och hon var superduktig :D!!!!

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

One Response to Några sega lopp i Märsta

  1. Gunilla Maxén says:

    Vilket snyggt slalom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>