Gutehelgen

Var ju på Gotland förra helgen. Första gången jag var på en 3-dagars tävling (tror jag?). Mycket varmt och blåsigt. Vi fick inga resultat med oss hem alls.

Däremot bodde vi kanonfint hos Anneli och Jesper, typ 5 min från tävlingsplatsen. Vilken lyx!! Ytterligare en bit bort, närmare bestämt i Vibble bor min favorittrimmare Maria. Så vi passade på att få Felix trimmad på lördagskvällen. Och fick träffa, numera 5 månader gamla Adonis, som går under namnet Nisse. Han som jag blev förtjust i redan när han var 8 veckor. Åh vilken underbar schnuazer-kille!!! Tyvärr ingen bild!

Och tyvärr ingen bild på Annelis fina hus heller. Vet inte vad man har kameran till, filma lopp tror jag mest va!!

Efter att ha kört lopp efter lopp utan resultat så började jag ruttna ihop lite faktiskt. Men inför sista loppet på söndagen laddade jag om. Banan kändes kanon och jag visste precis hur jag skulle handla. Eftersom vi skulle med båten fick jag byta startnr från 45 till 4, vilket kändes toppen. Felix nytrimmad och jag drog en repa till vattenposten för att kyla av Felix en aning. Allt kändes kanon och så körde vi på!!!!

Här är loppet!

Men så fort jag kom i mål fick jag vet att jag var diskad. Jag hade missat ett hinder. Jag fattade först inte vilket. Men sen visade det sig att tunneln innan slalom skulle tas två gånger. Det hade jag HELT missat på banvandringen, och vilken korkad bana va!!! Aldrig varit med om maken.

Då gick luften ur liksom, och tårarna kom. Trött, svettig och såååååååå besviken på mig själv att jag inte varit mer uppmärksam. Fy fabian va surt!!!!

Men bortsett från det var den en toppenhelg!!!!
IMG_4707.JPG
Helene och doggarna vilar mellan loppen.
0907022
Vårt tält (det mer röda väggar) står sig i alla väder. Det blåste på rätt bra, så till den grad att Gungans tält helt knäcktes.
0907023
Det hittades glasbitar på en av banorna. Därför ordnades en glas-letar-kedja. De ställde upp på led över hela banan och scannde sedan cm för cm. Anna fotar såklart

0709024<Jonna fick en sele. Yeaj!

Hon drar en kopplet som en hel…. Men om jag gör om kopplet till en sele så går hon bättre. Därför införskaffade jag en sele för att testa. Och hela helgen gick hon jättefint i den nya selen. Men så fort vi kom hem på kända marker så började dragandet igen. Vi varierar oss nu mellan halsband och sele. Hon är såklart frustrerad i största allmänhet. 2 månader i koppel är ingen höjdare när man är liten och det bara spritter i benen och kroppen av energi. Men vi börjar se slutet på detta nu. Svullnaden är helt borta och hon går helt och hållet på foten. Nu när vi åker upp till Höga kusten så ska jag börja med lite lugn lösträning.

Men först tävlingar i Skutskär. Och nu jädrans ska här inte missas några hinder. Yihaaaaaaa!!!

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

4 Responses to Gutehelgen

 1. Evy Sandström says:

  Om Jonna bara fått gå i koppel så länge ,så skulle jag nog sätta på ett långt flexikoppel innan jag börjar släppa henne helt lös. Skulle tro att hon vore uppe i 100 km annars. :0) Simträning är ju helt okej. Triton simmar som en liten galning. Bara älskar att simma.

 2. Åhza says:

  Om jag inte missminner mig var du på en tredagars förra året? På Gotland tror jag det var närmare bestämt.
  Angående loppet var det säkert solsting, det var det fler som hade.
  Jonna får gärna komma och simma i vår pool om det kan vara till nån hjälp?

 3. Eva says:

  Sånt där är så himla snopet, när man gått banan fel. Inträffade för mig en gång förra året, på en ”mindre” tävling som heter nåt med s och slutar på m…
  Du kör iaf toppenbra, felfritt och finemang! Banan ser verkligen helkonstig ut.
  SÖT hon är lilla Jonna!

 4. Helene says:

  Moahahahaha! Det ser ju ut som om jag suger på tummen! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>