Grisöron é grejen!

Imorse ringde jag till min tandläkare för att boka tid för den årliga kontrollen. Jag pratade med sköterskan och vi försökte hitta ett bra datum i början av januari. Måndag morgon precis efter ledigheten, tänkte jag. Den tiden ska man ju inte behöva boka om för jobbets skull. Då svarar sköterskan. – Nä det går inte,  Eva jobbar inte på måndagar!!!
Jag hörde hur jag själv suckade högt. Fy fabian, det är ju så det ska vara!!! Ledig måndagar, eller vilken dag som helst i veckan. Kortare arbetstid. Fritid. Fri tid. Mer tid. Bättre nyttjande av den tid man har. Hon är klok min tandläkare, hon har ju både hundar och hästar… och barn. Klart man ska vara ledig en vardag. Jag har ju varken barn eller hästar och bara en hund (än så länge ). Men man kan väl jobba deltid för det? Gå ner i lön, något annat jobb, ingen fin bil. Men quality time och massa fina doggar….JAAAAA!!!
Har faktiskt redan fört saken på tal med min chef, så vi får se vad som händer framöver.
Tandläkaren fick jag boka in fredag morgon istället, den 11 januari. Samma dag vi åker till Åland Winter Games och tävlar, så det ska ju funka, båten går inte förräns kl 15.00.

Så idag har vi varit hos veterinären för att komplettera vaccination mot valpsjuka.  Hade ingen koll att även Jordbruksverket och SKK säger vartannat år precis som Finska Kennelklubben, trodde det var vart 4:e. Men nu är det gjort. Och som belöning fick Felix ett grisöra.
Jäsikens va han går igång på grisöron!! Det är den mest säkra belöningen jag har lyckats hitta fram till. Vi promenerade till Vet kliniken och på vägen hem kunden jag be Felix om vad som helst. Han gick fint, fot, bakom, framför, fritt följ. Tog alla ”hinder” enligt min handling på parkeringen. Hela tiden med full uppmärksamhet mot mig. Då och då plockade jag upp grisörat ur fickan på byxbenet och så kampade vi med det. Framme på vår gräsmatta fick han till slut behålla grisörat. Då for han runt som en tokig, slängde örat upp i luften, fångade det, ruskade lite och så upp i luften igen. Tänk va man kan bli glad för ett grisöra!

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>