Pyromanen i farten

Ack jag hade riktigt beslutsångest inför helgen. Blev inbjuden till Berger des… (ni vet) kennelträff på Österåkers BK av Yvonne. Det har stått i min kalender en tid, så det var inget spontant. Samtidigt har de fallna träden på landet hängt över mig som ett ok.

Vi kunde inte elda på grensamlarhelgen för ett par veckor sedan, så det är fortfarande mycket spill att ta reda på. Jag velade fram och tillbaka hela fredagen och en bra bit in på lördag förmiddagen. På fredagen stryde jag dock kosan mot landet. Där skulle jag i vilket fall husera.

Fint väder var det ju i lördags så jag satte igång trädgårdsarbetet. Framåt tolvsnåret hade jag ångan uppe så det blev ingen kennelträff (tyvärr kanske jag ska säga, det hade varit skoj!) Men jag fick ju däremot mycket utträttat på tomten. Lövkrattning och till tippen med gammalt bråte. Och sen är det skönt att slappna av lite, vara för sig själv och göra precis som man vill. Och så fick jag inviga min nya veranda med lunch! Nice!!

Det blev ingen eldning i lördags, jag tyckte det blåste för mycket. Men idag har jag eldat hela dagen. Började lite försiktigt med en liten hög, men ju mer jag eldade, desto karskare blev jag och ju större blev brasan!! Fascinerande med eld… och rök….öh…. host host…och lite farligt…

Sådärja, jag fick säkert bort 2 stora tallar. Men det är fortfarande 1 björk och 2 granar kvar, så det blir fortsättning följer under kommande helger.

Felix har haft fullt upp med ekorrar, harar och rådjur. Inte så att han springer efter dom. Han vill nog gärna men han stannar på mitt Nej- kommando. Duktigt pojke!! Men han spanar och spanar och spanar så ögonen håller på att trilla ur skallen på honom.
Dom är precis överallt. Har inte varit med om maken så djurtätt!! Och så allt fågelkvitter. Helt underbart!!!

Sen vi kom hem ikväll vid 7-snåret har Felix inte rört en fena. Han gick direkt och la sig och ville knappt gå på med på kvällsrundan för en stund sedan.

Det tar på krafterna och slappa på landet !

This entry was posted in På landet. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>