Måla, måla, måla…

I helgen har jag varit på landet och äntligen målat uthuset. 2003 målade jag och min dåvarande sambo om det stora huset. Det var naturligtvis ett hästjobb, så det lilla uthuset fick vänta… ändå tills nu. Ena kortsidan har varit målad i de färger som stora huset är. Det var liksom vår test som vi gjorde innan vi gav oss på det stora huset.

Så här har det sett ut i 6 år.
IMG_4785.JPG

Och så här ser det ut nu!!!
IMG_4791.JPG

Det är inget rekommenderat enmansjobb, fy fabian va tråkigt. Speciellt husknutar, vindskivor och takfötter. Jag orkade inte allt. Dessutom ska det målas två gånger och dörren ska bli röd!!! Så det får bli några helger till framöver.

Puffan har simtränat såklart. Hon är som en säl i vattnet, verkligen askul!!! Jag tror hon skulle hoppa i från bryggan om vi försökte.
IMG_4786.JPG
Men vi har ju fått nya order om att ta det fortsättningsvis lugnt. Var på Ulltuna i veckan, hos sjukgymnast Kjerstin Pettersson. Jag ville att hon skulle känna igenom Jonna så det inte blir några efterspel av den brutna tån. Och mycket riktigt. Det verkar som att tå-böjar-senan är helt eller delvis av, på den tå hon har brutit. Det gör att den tån blir slapp och inte har samma tonus och därmed inte heller samma funktion att gripa och stötta upp. Så det blir röntgen och ev ultraljud för att ta reda på hur det verkligen står till. Så får vi se vad det blir för åtgärd. Hon ömmar inte men jag har satt på kopplet igen, så inte skadan blir värre än vad den är. Stackars Puffan, snacka om att gå upp i limningen.

Nu ska jag ner till pappa och äta pizza. Har ju tävlat på Österåker idag men återigen utan resultat. Skriver mer om det senare i veckan.

Tack för alla hälsningar etc med anledning av mammas bortgång. Ni ska veta att det tröstar bra!!!!!!! MEN jag kan inte prata om det, inte än iallfall. Min tårbrunn har inte sinat än!!

Mot pizzan!!!

This entry was posted in På landet. Bookmark the permalink.

5 Responses to Måla, måla, måla…

 1. Anna says:

  Vad fint det blev, bra jobbat! Förstår att det är astråkigt…

 2. Pernilla says:

  Måla är rätt jobbigt men det blir fint när det blir klart!

 3. Ulla & Hugo says:

  Va duktig du e o måla. Vi håller på att måla vårt hus om du känner för att hjälpa till e de bara o hojta.
  Najs ny blogg oxå, bra jobbat!! Har du byggt en egen eller är det worldpress eller nåt?
  Jag tappade motivationen i söndags efter snigelloppet och tänkte sluta tävla med Hugo men som tur var kom den tillbaka redan i måndags, motivationen alltså. På´t igen bara!!!!
  Härligt att Jonna gillar vatten, det gör Axel oxå men han har inte kommit på att han kan simma ännu. Farsan hans är en badkruka och går knappt i med fötterna.
  Hörs o Ses
  Hej hopp
  Ulla

 4. Annso says:

  Haloj!
  När jag ska göra nåt sånt trist som tar tid brukar jag lyssna på CD böcker undertiden så blir det lite roligare. Vill du låna nån av mig så hojta till så kanske det känns som om det går lite snabbare när du jobbar på boden.

  Vilken söt säl du har. Hon är verkligen go.

  soliga hälsningar
  Annso

 5. Charlotte says:

  @Ulla & Hugo Anna har hjälpt mig till WordPress. Mycket enklare ju. Bra att motivationen kom tillbaka Härligt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>