Att hantera stress å spååååååååååår…

I onsdags var jag på stresshanterings kurs på jobbet. Kristiina som höll kursen var mycket konkret och hands-on. Vi gjorde ett antal övningar och diskuterade kring stress reaktioner och hur man hanterar dom. När kursen var slut för dagen hade jag såklart ett nytt möte på huvudkontoret kl 17. -NÄ jag är inte stressad!!!

Senare på kvällen var jag dödstrött. För att på torsdagen vakna upp och känna mig deppig!!!

Jag har förstått att jag är mer stressad än vad jag trott. Jag kunde med Kristiinas hjälp räkna upp fler ohälsosamma reaktioner och symptomer som jag levt med egentligen sedan sommaren. Bla svårt att vara närvarande, lyssnar inte färdigt, avbryter och blir irriterad och har flera gånger i veckan yrselattacker. Det spelar ingen roll att jag kan koppla av på helgen, går och tränar etc. Man måste lära sig att hantera stressen när den är där, dvs under dagen, inför mötet, efter mötet etc etc.

Jag vill ju inte leva så här!!!! Skulle ju hellre vilja arbeta bara 80% (för vi pratar nu om stress på jobbet!!!) Så det här måste jag ta tag i omgående!!!

Igår var jag på stor fest på Ulfsunda slott. En typisk stress reaktion är att inte riktigt kunna tillgodogöra sig festligheterna. Vilket jag inte kunde! Jag kände mig trött redan innan, och efter första glas vinet hade jag sprängande huvudvärk. Trist!!

Idag har jag varit i skogen 6 timmar. Sköööööönt!!!
Först var det spårkurs. Idag la vi spår åt varandra. Det gick inte så bra! Tror det är bättre att fortsätta lägga spår själv ett tag till, så jag vet hur spåret går. Jag vill  kunna läsa av Felix om han är på spår eller inte.

Sen gjorde vi ett test med uppletande. Eftersom vi aldrig gjort det förut så började vi med ett retningsförsök, dvs Ingrid sprang en bit in i skogen med en rolig leksak som Felix spanat in. Sen la hon leksaken och jag släppte Felix. Han tog den efter andra försöket och kom tillbaka till mig (dvs korrekt beteende!!!!) Och hela gruppen jublade, det var skitskoj!!!

Sen blev det promenad med Anna och doggarna. Felix pep iväg redan efter första granen sen såg vi inte röken av honom på hela promenixen, typ. Men det blev ett skönt avslut på dagen.

Efter det har Felix och jag legat i sofforna och sovit, hela eftermiddagen och en bra bit in på kvällen. (ännu ett tecken på stress!!)

Imorrn blir det frucka hos Åhza, för att kolla in  hennes nya familjemedlem ”The famous Dolph”.

We like!!

This entry was posted in Brukslydnad, Kropp och själ. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>