Hur 2008 års sista dag…

får påverkan på 2009 års första dagar….!!!

Anna och jag beslöt att gå en sväng med doggarna på självaste nyårsafton, innan kalasandet skulle börja. Vi tänkte det vore bra att söka sig ut till någon skog för att inte hamna mitt i några förfestande fyrverkeripjäser.

Men se det var en utflykt som fick ett abrupt slut! Väl framme för att hämta Anna upptäcker jag att det högra bakdäcket är platt som en pannkaka.
I moderna bilar nuförtiden ingår inte reservdäck. Det medföljer endast en liten flaska med däckspray samt en liten luftpump som kopplas till cigarettuttaget. Utrymmet där reservdäcket skall ligga (för det finns kvar) marknadsförs som ”extra lastutrymme”.

Sagt och gjort, fram med attiraljerna för att laga punkan. I 10 grader minus och med ett evigt läsande i instruktionsboken var detta en utmaning som hette duga. Ventilhylsa skulle ut, däcklim in, ventilhylsa in, luftpump på och ny luft in MEN all luft bara försvann ut lika fort som vi pumpat in den. Mitt i allt råkar Anna sparka (ja, det var en olyckshändelse… men ändå!!!) till mig på handen, rakt över knogarna. Då var hela handen rätt stelfrusen så jag kände ingenting. Men än idag är jag svullen och har ont.

Efter 1 och en halv timmes punka lagning inser vi att det blir ingen promenad i skogen. Vi fick, strax innan solen gick ned, ta oss ned till åkrarna vid Kairo istället och hinna gå en liten, liten sväng. Men tillräcklig sväng för att Felix ska hinna dra på sig en sträckning. Det var väl för kallt och för hårt på åkern, nåt hände. Så än idag har han ont och gnyr till vid påfrestning.

Bilen fick bärgaren hämta på årets andra dag. Det var allvarlig åverkan på hela däcket, så det blev inlämning på verkstan och beställning av nytt däck. Så inte förrän igår fick jag tillbaka bilen. Och idag upptäckte jag att dom glömt att lägga i nytt däckspray i mitt ”extra lastutrymme”! Fast dom lovade. Så ingen mer punktering nu. Det är inte bra.

Men annars kommer det här bli ett toppen år!!!!

This entry was posted in Hemma bäst. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>