Valpjobb

Oj va man får ligga i när man har småttingar hemma. Körigt värre! Sovandet har blivit bättre. Men upp före tuppen är det som gäller, ut för en pink och en korv, sen kan man somna om ett par timmar.
Inte är det lätt med två doggar heller. Som har olika behov!!! Och där den unga lär sig precis ALLT som den gamle gör, BÅDE bra och dåligt.
Felix har ju börjat lajja med pinnar sen kastreringen. Gulligt, tänkte jag, har han fått leklust. Men snart började Jonna med detta också, MEN hon leker inte med dom hon käkar dom.  Häromdagen vrålade hon när hon bajsade, jag fick till slut dra ut ett par osmälta småpinnar! Dessutom läste jag i Simons blogg om stackars Charlie som satt en pinne i halsen. Nä, numera är det pinnförbud. Nolltolerans!

Jag har nu börjat dela på doggarna för själva promenaderna. Jonna går ju bara en liten sväng runt kvarteret, å Felix behöver ju minst en timme per dag. Men Jonna trivs i buren hemma när Felix och jag går en sväng. Det blir bättre koppelträning för Jonna också, när jag går med henne själv. Går vi ihop med Felix hänger hon BARA med honom. Vi har börjat träna sitt och Nej. Det går lysande! Fasiken va dom lär sig snabbt.

Mamma och pappa var här på middag igår. Det är så trevligt när de kommer på besök. Det händer inte så ofta. Jag bor ju 3 trappor upp utan hiss. Och inte nog med det så har jag ju en trappa inne i lägenheten också. De är inte purunga längre, men dom är bäst!  Så till vardags hänger jag mest hos dom.  Men dom verkar trivas när dom väl är här!

Jonna springer nu upp och ned i trapporna helt obesvärat. Det var i veckan som hon tog lägenhetstrappen ned för första gången. Det var lite klurigt, hon fick hålla på en stund för att hitta modet. Men sen, körde hon trappan upp och ned 3 ggr på raken!


Jonna växer så det knakar och har fått mycket längre ben. Imorrn ska vi träffa kullsyrran och kullbrorsan Humle. Ska bli kul med lite lek och stoj!

Men innan dess ett pass Bodypump, kl 11 var det visst. Man måste ju hålla formen om man skall orka med valpen och snart börjar tävlingarna också!

Pump on

This entry was posted in Valpsnack. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>