Drama på Lovön

Puh nu har jag raderat en sådär 1200 skräppostskommentarer. Jag blir fullkomlig bombad här i bloggen!! Får ta ett snack med Mac supporten tvärs över gräsmattan. Så här kan man inte ha det. Och bara så att inte ni läsare tror att jag bara har kompisar som vill sälja viagra och valium och annat tjafs! SÅ är det inte!

Idag var det dags för schnauzer promenad ute på Lovön. 11 hundar och lika många människor traskade runt ute på Lambarudden. Kanonfint område med skog och hyggen precis brevid vattnet.  Alla hundar skötte sig jättefint, som dom ju alltid gör när dom får vara lösa och vi hundförare inte håller i kopplet ;)! Jonna behåller sin reserverade stil, men kan rätt så snabbt falla till föga för lite godis. Bara hon vet att hon får en godbit så tycker hon det är ok att främmande personer tar på henne. Muta som heter duga!

IMG_5062
Maria med dv schanuzern Snoddas i täten, det är hon som anordnar själva promenaderna. Hon vill helst inte vara med på bild ;)

IMG_5071
Korvgrillning à la Stefan å Uffe. Helt perfekt glöd!!! Men så startade dom om elden också!!!

IMG_5079
Makita är minst sagt förvånad över vad matte Kristina stoppar i mun UTAN att bjuda!!!

Ja det var en skön promenad som tog hela 3 timmar. Tung snö att pulsa i, bra träning både för en själv och hundarna.

MEN ack så förrädisk denna lösa snö kan vara!!!

På hemvägen på de slingrande små grusvägar låg jag plötsligt i diket!!!

IMG_5081

Jag satt helt fast. UZY är ju så låg och har så små däck och dikeskanten var så hög och snön så djup. Det gick helt enkelt inte att köra upp för egen maskin.
Som tur va åkte Birgitta och Uffe bakom mig. Så de stannade så klart! Med sin stora X-trail med fyrhjulsdrift skulle ju saken snabbt var ur världen. Om vi bara kunde hitta en bogserlina! Men se det hade ingen av oss med i bilarna. Vi fick leta upp en granne som lånade ut sin.

Få se nu, var fäster man den bäst på en liten Totoya Yaris. Måste ju finnas nån ögla eller krok  i fram. Eller hur?! Jodå, det skulle  finnas en löstagbar bogserögla, enligt instruktionsboken. Den skulle man hitta på undersidan av locket till reservhjulet…..????

Jahaaaaa! Där mina två hundburar står fastsurrade! Ja först lyfte vi på locket med hundburar och hundar i.  Men bogseröglan va inte där den skulle vara, så till slut var vi tvungna att packa ur både hundar och burar för att komma åt. Men se nån bogserögla hittade vi inte.

Vi ringde till Stefan och Kristina, de har ju också Toyota och bor i närheten (läs Bromma) (de hade ju dessutom varit med på promenaden men redan hunnit hem). Jodå de hade ju en ögla kom vi fram till efter många om och men. Sagt och gjort, Stefan satte sig i bilen för att komma till  undsättning. Men icke då! Kan nån förklara för mig hur och varför Toyota göra olika dimensioner på bogseröglorna!!! Såklart att inte gängorna passade.

Men Stefan är ju en driftig karl, han hade med sig både träplankor, sand, spännband och gud vet vad. Så till slut så fick vi upp min kära UZY från diket.

Det hela tog nästan 2 timmar!!!!!

IMG_5084
Här står Uffes syster för att visa hur djup diket är, men det ser lite för platt ut så här på bild. I verkligheten var det brååååååååddjupt, ja ni hajjar va ;)

Tusen tack till Birgitta och Uffe, Uffes syster och man som engagerade sig nåt oerhört! Man känner sig lite ynklig och förbannat ovan när sånt här händer. Ingen bogserlina, ingen bogserögla, inget nummer att ringa bärgare…… Nä, här behövs lite uppshejpning på förberedelse sidan helt enkelt.

Väl hemma framåt 5-snåret var det bara att inse att någon ridhusträning blir det inte ikväll. Tur vi har onsdagens träning att se fram emot.

Jag brukar ”klaga” över energiknippet Jonna som aldrig verkar få nog, men ikväll är hon en slagen hund. Hon har legat raklång under köksbordet sen vi kom hem. Jo jo lite schysst schnauzer promenad och dikeskörning tar kål på vem som ;)

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

6 Responses to Drama på Lovön

 1. Angela says:

  Jisses, en sådan dag! Rena äventyret ju! Tur att det slutade som det gjorde ;-)

 2. Birgitta says:

  Vi är bara glada att allt löste sej – kul att få hjälpa till.
  Kram Birgitta

 3. Anna says:

  Värsta dramat!!!!! Stackars Uzy och Uzys matte!!

 4. Pernilla says:

  Fånigt det där med kroken! Tur i alla fall att ni inte skadade er :-) Nästa helg blir det ingen dikeskörning i alla fall :-)

 5. Jösses de gäller ju att hålla sig på vägen i detta väglag, annars försvinnar man ju i en snödriva, himla tur att allt gick bra till slut.

 6. Annelie & Julia says:

  Oh no vilket drama! Stackars Er!!!

  Ses kanske på nästa Skäggpromenad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>