Brukskursen är slut men vi har bara börjat!!!!

Idag var det avslut på Brukslydnadskursen. Den har pågått ända sen september förra året. Det blev ett långt uppehåll under vintern av flera skäl.

Bäst har det gått med budföring och inkallning. Läggande under gång kunde ni ju läsa om häromveckan och det slipar vi vidare på.

Men idag var det som att flera saker lossnade. Vi gjorde ett JÄTTEFINT Linförighets-moment (Fritt följ har man ju tagit bort i appellklassen, så det är koppel på!). Felix gick tajt i både inner- och yttersvängar och vi ökade tempot också några gånger.

Framförgående har varit en nöt att knäcka. Jag har haft svårt att förstå momentet, för att inte tala om hur det bäst skall läras in. Och det har inte varit ont om tips. Snarare tvärtom, jag har fått så mycket förslag att jag knappt vet hur jag ska börja. Vi kör nu godis på bänk, och så går Felix mot det. Och idag var han piggare än nånsin. Direkt när jag sa ”före” efter inledande fotgående, så gick han ut och framför mot bänken. Sen att galopperade de sista två metrarna, det får man väl ta så här inledningsvis.

Hoppet är ju knepigt. Konstigt kan man tycka för en agilityhund. Men momentet innebär ju att hunden skall hoppa över hindret för att sedan vända sig om och sätta sig. En svårighet vi haft är att Felix inte vill sätta sig på avstånd från mig. Säger jag sitt så kommer han intill mig och sätter sig. Så det har vi övat. Och IDAG gav det resultat. Med lite hjälp så hoppande han över, vände sig om och satte sig på mitt kommando. Min lilla brukshjälte!!!

Budföringen gick galant idag också. Han går nu till mottagaren och tillbaka, och sätter sig fot på båda ställena! Med en jädrans fart. Åh va kul det är när det går framåt!!!

Vi avslutade med en platsliggning, men den blev lite för svår. Det var mycket folk och hundar nere på klubben idag, så till slut orkade inte Felix ligga kvar. Men han låg fint så länge han låg!!!

Och idag blev jag extra peppad att faktiskt starta i appelltävlingen den 12 september. Ulla ska supporta mig (eller vi ska supporta varanda, rättare sagt) Det blir kanon!!!!

Brukset here we come!!!

This entry was posted in Brukslydnad. Bookmark the permalink.

4 Responses to Brukskursen är slut men vi har bara börjat!!!!

 1. Yvonne &Co says:

  Vad kul att det gått så bra. Lilla Vieux har gått sitt första spår idag… hjälp vad hon var duktig. Hon förstod precis…

 2. Pernilla says:

  Vad häftigt! Kul när man gör andra saker än agility :-)

 3. Ulla m skäggisar says:

  Shit va ni e duktiga, Hugo kan inte ens gå fot fast han blir 4 år i juli, fick väl nog av lydnaden med min Franz. Klart ni ska tävla den 12 september, de e bara å köra
  Hej hopp

 4. mia says:

  Man blir sugen att pröva när man läser ditt inlägg!!! KUL!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>