Fint besök på landet

Trots veckans idoga regnande och det kalla vädret så tog jag doggarna och åkte till landet i fredags. Det har varit kallt, men annars soligt och fint.

Jag har ju lite att fixa med därute. År 2003 målade jag om stora huset, men den lilla friggeboden blev inte klar. Har gått varje år och tänkt att i år, i år ska det ske. Men det sitter tydligen långt inne. Robin var ju och la om taket, och det är säkert två år sedan. Men i lördags slog jag iallafall till och köpte målarfärg. Så vilket år som helst nu….

Har problem med en läckande kran i köket också. Skulle helst vilja byta till en engreppsblandare, men är lite osäker på om jag klarar av att göra det helt själv. Fick nöja mig med att pula med läckan. Hmmm…. allt är från 70-talet och sitter fastärgat. Men efter lite mekande och med telefonsupport från pappa, så fick jag loss rattarna och krankäglan (eller vad det heter) och åkte in med de hela till Roslags Järn i Norrtälje. Killen i affären tyckte absolut att jag skulle ge mig på att byta hela blandaren själv. Så svårt är det inte. Och eftersom den nya krankäglan inte hjälpte mot läckaget, så är det så det får bli. Så vilket år som helst nu…..

Har varit hundvakt åt Annas Boris i helgen. Och det var ju en lätt match. Honom behöver man inte ha kopplad, han går typ LP1:ish hela tiden. Han tyckte nog det var skönt att springa lite som man vill på tomten. Han gick och sprätte lite, och precis innan han rundade knuten kastade han ett öga mot mig. Jag låtsades inte se honom, så han sprätte vidare till baksidan. Han var borta en stund. Men så fort jag ropade så kom han som ett skott!!! Väldresserad hund det där.

Jonna försökte få igång honom på lite lek, men det tog ett tag innan han tinade upp. Men så plötsligt drog Boris själv igång en lek med bollen.
IMG_4656.JPG
Och Jonna var inte sen att haka på

IMG_4659.JPG
Hon försökte ta han på yttervarvet

IMG_4658.JPG
Men det gick inge vidare

IMG_4662.JPG
Så Boris vann… iallafall den här gången! Mycket nöjd!!!

En skön helg, fast jag vaknade upp med halsont imorse, och det har hållt i sig hela dagen. Jag känner mig frussen och usken. Ska hoppa in i duschen nu och se om jag blir en ny människa!!

This entry was posted in På landet. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fint besök på landet

  1. mamma says:

    gu va härligt att släppa lös dom.När vi gjorde det ,då vi hade taxar , stack dom till skogs och Björn fick gå till stället där det skällde mest. Då stod dom och ståndskällde på älg och älgen stod bara och glodde och undra vad dom där småglina höll på med

  2. Anna says:

    Å lilla Boris, ser att du haft kul! Och din mustasch kändes renare när du kom hem, har Jonna bitit bort smutsen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>