Spårkurs de luxe

Fy fabian vilken bra spårkurs jag har varit på i helgen. Gunnar Langneström från Enköpings BK var instruktör på en två dagars kurs som Väsby BK ordnade.

Gunnar är superduktig och har tränat fram flera hundar till elitnivå!! Och det bästa av allt är att han har så sunda idéer och är supertrevlig! Jag tycker att lydnad och bruks ibland kan vara lite väl skitnödigt. Regler och förhållningssätt så man vet inte vad. Och lite gammaldags… typ.

Men Gunnar vände upp och ned på det mesta tror jag. Han har en väldigt skön prestigelös inställning och menade att det är ju inte hunden vi ska lära att spåra, det är ju föraren.  A och O är att föraren lär sig att läsa sin hund!!

I två dagar har vi gjort en mängd olika spårövningar som jag inte ens visste att man kunde eller fick göra. Vi har korsat varandras spår, gått efter varandra i jaktspår och förföljespår. Lagt spår där vi gått halva spåret på eftermiddagen och nästa halva dagen efter. Och däremellan massa övningar för att skapa intresse och motivation för föremål, apporter och spårupptag.


Och så fikapaus efter varje övning, där var och en fick berätta hur övningen hade gått. Med återkoppling från Gunnar.

Vi jobbade i par eller tre och tre, totalt var vi 13 personer! Det var ju duktigt varmt i lördags. Hela skogen var alldeles tyst och vindstilla. Så fort man gått ett par hundra meter så blev man genomsvettig. Man vad gör det när man har det så jädrans skoj!!! Och har ett gäng så kanonduktiga hundar med sig.

Jag har kört med både Felix och Jonna, de har gjort i princip varannan övning. Jag har ju aldrig spårat  med Jonna överhuvudtaget, så det var väldigt intressant när hon drog iväg i selen och hittade första apporten direkt, medans jag fortfarande funderade på om vi verkligen var på rätt spår…. he he he!!!

Felix har också varit jätteduktig och jobbat ihärdigt!!! Inte brytt sig ett dugg om ekorrarna som suttit och dinglat i tallegrenarna. Yeaj!!!

This entry was posted in Brukslydnad. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>