En hyvens brorsa

Jag måste verkligen ge en stor eloge till den svarta schnauzern Felix. Han är verkligen en hyvens storebrorsa. Dessutom är han en bra hjälp för mig i vägledning och uppfostran av Jonna. Sedan igår tar hon trapporna UPP själv, både ute i trappen och här i lägenheten. Och imorse gav hon sig på trapporna NED. Ned är lite läskigare. Men med Felix hjälp så går det bra. Han har förståss redan tagit alla trapporna i ett språng och står vid porten och väntar. Men när jag kallade tillbaka honom, och då kom han så snällt och gick med Jonna hela vägen ner. 
Imorse lekte dom också. Och han leker så försiktigt med henne. Hon ligger i korgen och är kaxig. Piper hon till det minsta så backar Felix direkt, och visar rumpen. Och sen på’na igen.


Jonna biter Felix i benet


Sen slänger hon sig ned i korgen för att ta skydd.


Och då dyker Felix på’na!

Jonnas nattsömn blir det däremot ingen ordning på. Helst av allt skulle hon nog vilja ligga bredvid Felix i hans korg. Men där går gränsen!! Så fort hon närmar sig så morrar Felix. Nån måtta får det vara.

Hon har de senaste nätterna legat i min säng. Men verkar inte komma till ro. Hon kan sova en halvtimme-timme i stöten. Sen traskar hon runt i sängen och jag är livrädd att hon ska ramla ned. Inatt somnade vi kl 3. Och imorse vaknade hon kl 05.30 med propellersvansen i full gång. Puh, jag blir helt slut.

På dagarna kan hon somna varsom helst. Igår var vi på Bromma Zoo, då somnade hon på varuhusgolvet, medans Anna diskuterade hundfoder med försäljarna.

Idag var vi på lunch hos Pearl, då somnade hon i hallen, i Terrors korg och i min famn.

Hemma på kvällarna ligger hon utspridd varsom och snarkar på rygg. Men se på natten går det INTE!!!!

Har introducerat stålburen. Tänkte hon kunde ligga i den. Den är lite större än tygburen jag köpte. Jag har låtit den stå framme några dagar. Vi har bäddat, lekt och fått godis i buren. Den står öppen under dagen, och ibland går hon in själv och lägger sig en liten stund. Jag har inte testat den för natten ännu. Gör det kanske idag.

Det är Felix gamla bur. När han var valp stormtrivdes han i denna bur. Han sov raklång hela nätterna. Det blev väl som ett kärt återseende. Han gick i direkt in och la sig i den!!! 

Sov gott, den som kan!!

This entry was posted in Hemma bäst. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>