Nyårshoppen!

Idag har Felix och jag hängt på Kistamässan hela dagen. Vi har avverkat fyra riktigt bra lopp. Och såååå nära en pinne!!!

Jag går in stenhårt för blindbyten numera. Felix svarar fint på dom och det blir ett bättre flyt både i min handling (inga skruvade knän i framförbyten) och för Felix väg.  Jag gjorde t o m ett blindbyte efter slalom. Men då susade det till i magen ordentligt. Felix är ju inte alltid helt stabil i slalom, fast idag skötte han sig jättefint! Och att då springa förbi för att sedan vända ryggen till, så man inte alls ser ifall han tar den sista slalompinnen eller inte, det var läskigt!!! Men det gick vägen den här gången.

Vi behöver såklart öva med på det här med blindbyten. Känns ändå bra att gå in och satsa lite. Så en jädrans tur jag gick A2an i höstas för Camilla Brundin så hon fick upp ögonen på mig (och hela Väsby BK för den delen…)

Här var det film iallfall från alla fyra loppen. Felix har varit pigg och glad hela dagen. Han tyckte nog det var lite mysigt att vara med mig… SJÄLV. Jag hade nämligen sån lyxtur att Helene kunde ta hand om lilla Puffan hela dagen idag. Dels slapp hon  sitta massa i bur och dels så jag kunde fokusera på Felix.  Yeaj! Tack Helene !!!


Dagens första start. Planen vara att göra ett blindbyte efter långhopp och innan balansen, men jag fegade ur. Tyvärr, för såhär i efterhand tror jag ett blinbyte hade gjort att han inte sökt sig in i tunneln. Nu stannade jag upp och han blev osäker. Stupid me! Så första blindbytet kom först efter balansen och tunneln. Men det ser ju fint ut!


Dagens andra start. Det var många fällor och jag hade fullt sjå att hålla honom till mig. Och varför han plötsligt börjar hoppa PÅ tunneln fattar jag inte alls. Och sen gör jag ett felaktigt framförbyte och han drar på balansen istället. Nåja, full fart mot målgång iallafall.


Dagens tredje start. Ett, från min sida, avslappnat lopp. Det är skönt när inte kontaktfälten skall tas ;) Första blindbytet sitter tajt, det andra verkar lite försent? Sen skulle jag behöva använda serpentinarmen innan slalomet. Men ett felfritt lopp som var nära att ge pinne!!!

Dagens sista start. Felix har hållit ihop fint hela dagen!! Men han börjar nog bli lite trött, och jag med. Första blindbytet blir nog för nära inpå nästa hinder på nåt sätt eller om jag inte är tillräckligt tydlig. Får kolla in filmen lite mer. Men blindbytet efter slalom funkar fint, men  läskigt som sagt.

Ja vi har haft en toppendag Felix och jag. Tack Lovisa, Jennie och Anneli som filmade. Tack ÖBK för toppentävling. På tisdag skall jag till Kistamässan igen, men då utan hundar, då är jag tävlingsledare. Kanske man får se lite mer blindbyten och Jackos, för idag var jag nästan ensam om det.

Gott Nytt År!!!!

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

6 Responses to Nyårshoppen!

 1. Anna says:

  Wow!!!!!!!!!! Grymt jobbat!!!!!! Inte en död sekund!

 2. Pernilla says:

  Vilket grymt snyggt blindbyte efter slalom. Riktigt modigt!!! Så det ska se ut, bara att köra :-D

 3. Go schnauzer go, snyggt jobbat och vilken härlig fart han har Felix!! Underbart när han hoppar tunneln, ser ju för härligt ut!! De e bara att fortsätta jobba, hejaheja!!!

 4. Nina says:

  Kika förbi Neverneverlands monter (C08) imorrn då om du får tid över så får du träffa Tuva :-)

 5. mia says:

  Piggelin-Felix! Va kul!!!

 6. Elida says:

  Snyggt! Du kan väl lära mig blindbyta också:-)??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>