Banträningskurs

Vad behöver man INTE träna på inom agilityn??
Det finns inget. Man måste träna på allt, bryta ned och sätta ihop. Inte på en gång utan i omgångar och omlott. Därför är det ren utmaning att hålla en banträningskurs som jag gör nere på klubben den här terminen.
Syftet är att träna på HELA banor, inte vara inne och peta i finhandling och nöta på positioner och signaler. Det är jättesvårt som instruktör att hålla den balansen. Man vill så gärna hjälpa till med ALLT. Men här är det meningen att ekipaget får ta eget ansvar för det som dom/vi märker inte fungerar.

Och det går himla bra måste jag säga. Idag var tredje gången och ekipagen blir bättre och bättre för varje gång. Mer samlade och taktiska. Och man märker att de tränar hemma! Yeaj!!!
Vi kör bara klass 1 banor, men som alla vet så kan dom kraftigt variera i svårighetsgrad. Idag körde vi en lite klurigare hoppbana med många byten. Och då blev det genast svårare att hålla ihop hela banan. Så det måste vi öva mer på nästa gång, att verkligen fokusera på banvandringen och i förväg tänka ut var både man själv och hunden ”hamnar”.

Hopp 1

Jäsikens roligt att hålla kurs iallafall. Och i helgen skall jag gå A2:an för Camilla Brundin. Det kommer bli hur skoj som helst.

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>