Førsta halvåret i Norge

Tiden går fort när man har skoj! Så fort att jag inte haft tid att underhålla bloggen ”nåvidarevärst”. Dessutom har min dator bara badbollat (iMac) sig igenom alla tangenttryckningar. Men nu har jag köpt en ny iMac och då blev det genast roligare att hålla på. Så nu har jag fräschat upp bloggen med nytt tema, uppdaterat med Tekla och lite annan information. Så då borde jag kunna hålla den bättre uppdaterad, tänker jag.

Facebook är førståss ett alldeles ypperligt alternativ att kommunicera och hålla vänkretsen uppdaterad. Men før mig egen skull blir ju bloggen mer som en dagbok (eller snarare månadsbok ;)) och ett bra arkiv.

Nu har jag bott dryga halvåret i Norge, närmare bestämt i Stavanger. Eller jag bor ju faktiskt i Sandnes som en ”siddis” (innevånare i Stavanger) snabbt skulle påpeka! Sandnes är en grannkommun och är en av 2-3 kommuner som utgör Stavanger-regionen här på Vestlandet i Norge.

bild
Huset jag hyr

I vilket fall är det dryga 100 mil rakt västerut från Stockholm. Så jag är ganska långt hemifrån. Jag tjatar hela tiden om hur fantastiskt det är här. Och det tycker jag faktiskt! Jag trivs verkligen bra och har inga tankar på att flytta hem till Sverige. Men saknaden av alla vänner är enormt stor!! Det sociala livet här har inte helt etablerat sig ännu. Det kommer med all säkerhet, men till och från känner jag mig ganska ensam. Så det är tur att jag har hundarna!

bilde

Efter lite funderade och beroende på vädret, som ju verkar bli milt och ganska snöfritt, så har jag iallafall bestämt att åka hem över jul. Lägenheten i Upplands Väsby är ju såld, men jag har kvar sommarhuset på Rådmansö.  Och så länge det inte är 20 minusgrader och 2 meter snö, så går det bra att vara där även på vintern. Ska bli så roligt att träffa nära och kära! Mer om resan kommer i bloggen…oj, värsta cliff-hangern. :)

 

This entry was posted in Hemma bäst. Bookmark the permalink.

One Response to Førsta halvåret i Norge

  1. Anna says:

    Kul med en uppdatering, och roligt med ny iMac! :-) Jag tycker också att bloggen har en outstanding roll i ett mer bevarande skrivande så att säga. Hoppas vi kan ses i jul, det måste vi ju bara få till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>