Tävla med två i samma klass!

Jag har fått den äran att tävla med Light My Fire Unica! Jag är således stand-in för Josefin Littmarck som är nybliven mamma och hemma och tar hand om fine, lille Kevin.

Unica är Jonnas moster! Fast det skiljer bara ett par månader dem emellan i ålder. Premiären blev lagtävlingarna på Kistamässan i början av januari. Vad gör man inte för laget? Och det visade sig att Unica inte hade några problem med mig som ny förare så det kändes kul och utmanande att få fortsätta att tävla henne några gånger.

Igår var vi på Valla Gård i Linköping. Rosettjakten klass 2 gick av stapeln med Åsa Vrede som domare. Jag har alltid gillat Åsas banor! De har ofta mycket flyt och är finurliga utan att vara onödigt svåra! Heja Åsa!

Att köra två hundar i samma klass är helt nytt för mig. Det innebär att jag under en och samma bangång måste gå med två hundar i huvudet och fundera över deras bästa väg och mina handlingsval. Gissa om jag behöver de 8 minuter som bangången ofta är! Igår kände jag verkligen att tiden var knapp.

Så det är verkligen både utmanande och utvecklande för mig. Här kommer loppen med Unica!


Agilityloppet var först ut. Unica är mer självständig i slalom än Jonna. Jag hade behövt ge Unica mer utrymme, känns som jag trängde henne lite varpå hon gick ur slalomet. Sen vände jag ryggen för länge efter tunneln så hon sög på däcket istället. Shame on me! Fina kontaktfält och bra teamkänsla.


I hopploppet var hon mer taggad. Det var nästan så hon tjyvstartade för mig. Jag hann inte med och styra ut henne så det blev hinder åt fel håll. Men för övrigt är hon otroligt lyhörd och har ett bra eget driv.

Jag är supernöjd, framförallt med Unicas insats tillsammans med mig. Såååå coool hund!!!
Vi skall få till lite mer träning innan vi tävlar vidare i Laxå och Strängnäs. :)

Tack bästa Jossan för att jag får förtroendet!!! :)

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

One Response to Tävla med två i samma klass!

  1. Josefin says:

    Ser så fint ut när ni kör :) Tack för att du tar med Unica ut på tävlingsbanorna, uppskattar att hon får komma iväg och ha skoj!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>