Husbilsamatören

Den här helgen är jag på den första, riktiga turen med min tyskimporterade husbil. Provåkningshelgen i februari räknas inte. Då var det -20 grader och bara sova och åka som gällde. Men den här helgen ska jag använda den till fullo!!

Det började dock inte så bra.  Redan hemma på gatan dök första problemet upp. Jag fick inte in nyckeln i låset till själva husbilsdelen. Snopet liksom! Jag höll på i 45 min, oljade, hårnålade, trixade, juckade, lirkade, körde lite med skruvmejseln. Men ingenting hjälpte. Nyckeln ville baske mig inte in i låset.

Skulle hela husbilshelgen gå till spillo bara för detta. Nej! Jag packade in allt genom förarhytten helt enkelt. Och tänkte att det är väl den här vägen vi får köra den här helgen. Det blev en massa trix och fix och några svordomar, men till slut hade jag fått in allt. En timme försenad gav jag mig iväg mot Sollefteå.

Resan gick bra. Puffan tycker inte att det är så kul att åka bil, än mindre husbil. Men hon satt i sin tygbur som var fastspänd på soffan precis bakom förarsätet. Vi hade kontakt hela vägen men hon tyckte ändå det var lite jobbigt.

Vi rastade 3 gånger. En gång i Tönnebro och det var ju lycka eftersom där kan man bada!

Väl framme hos pappa i Sollefteå så kopplade jag upp husbilen på el. I Norrland är det ju lite svalare än hemma. Och speciellt när man kommer till inlandet. Det är alltid mulet och regnigt. Jag tyckte det var kallt och ville gärna sätta på värmen. Men se det var lättare sagt än gjort. Värmaren ville inte gå igång. Det blev till att sova med extra filt.

Hundarna kom snabbt till ro, och att det var lite svalt bekom inte dom ett dugg.

Dagen därpå fick jag dra fram husbilens alla instruktionsböcker som är på TYSKA samt datorn för att köra lite google translate. Men jag löste inte problemet med värmaren. Fick till slut ringa till husbilsförsäljaren som snabbt upplyste mig att värmaren inte går på något annat än gasol!!! Snopet liksom! Gasol hade jag inte införskaffat ännu.

Så iväg till Sollefteå city för två ärenden, fixa låset och köpa gasol. Låssmeden svarade inte på telefon och väl framme vid låssmeds-butiken så var den stängd!! På dörren satt ett journummer. På det numret svarade Peter och meddelade att låssmeden var bortrest över helgen. Och det fanns ingen annan som kunde hjälpa till. 

Men efter lite övervägande så bestämde sig Peter för att komma ned till butiken för att se om han kunde hjälpa till. Han löste det på 5 minuter. Bankade in nyckeln lite försiktigt och vred åt RÄTT håll. Vips var dörren öppen!!

Därefter inhandlades två gasoltuber och vips så gick värmaren igång också!! :D

Idag har jag tömt ur vattensystemet och fyllt på med nytt vatten. Jag har skrubbat hela duschrummet med såpa och tog mig därefter en dusch. Allt har funkat superbra.

Man sover som en klubbad oxe i den här husbilen, hur skönt som helst. Och doggarna verkar trivas, t o m Jonna som varit så skeptisk hela tiden. Hon går nu självmant i husbilen och lägger sig.

Imorrn åker vi vidare till Nordmaling. Två dagars tävlande och fricampande. Får vi ser hur det går :D

This entry was posted in Husbilen. Bookmark the permalink.

One Response to Husbilsamatören

  1. Vad kul det låter, lycka till med husbilsåkandet o tävlingarna.
    Har Felix gått i pension?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>