Träna å tävla å träna å tävla å träna å tävla å träna….

Jag är så glad att jag nu har en hund som jag kan träna med. Jonna!!! :D

Med Felix har varje träningstillfälle fått ses som en tävling. Han gillar ju inte att nöta, efter 2 ggr börjar han segna ihop och tycka det är tråkigt. Ett evigt lock och pock har det varit med honom. Han går bäst när man inte kört honom på ett tag.

Men med Jonna kan man ju faktiskt nöta lite. Jo hon blir också fort uttråkad, men med små medel så kan man lätt göra nya situationer för henne, känslig är bara förnamnet, och då kan man hålla på lite till.

Och då märker jag genast hur mycket man måste planera sin träning för att det ska bli en bra kontinuitet. Den senaste tiden har jag snöat in på gungan, vi gör stora framsteg och det vore skoj att kunna ta den på tävlingarna i Norrland! Men medan vi hållit på och tränat gungan så har vi plötsligt tappat slalomet! De senaste 8 starterna så har inte en enda slalomingång funkat. Och på de 3 senaste starterna har hon börjat jonglera med startskylten!!!

Men det är bara och träna å tävla å träna å tävla å träna å träna å tävla å träna…..

Det som funkat bra är starter, bakombyte, kontaktfält (har inte suttit 100 på A-hinder). Och som den känsliga varelsen Jonna är så märker jag skillnad på vårt samarbete i olika miljöer. Det spelar stooooooooor roll hur avslappnad jag kan vara.

Här kommer några filmer från de senaste tävlingarna

Hoppklass 1 Avesta 110514

Vårcupen Väsby BK 110518, Mia filmar

Agilityklass 1 Nynäshamn 110521

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

One Response to Träna å tävla å träna å tävla å träna å tävla å träna….

  1. Åsa o Lovis says:

    Haha, det var exakt den orsaken som gjorde att jag bytte från schnauzer jag med. Man kunde tävla med Signe, men nästan aldrig träna. Hon vill aldrig göra samma sak två gånger…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>