Träna med hundar

Idag har vi haft förberedande agilitykurs för Malin Elfström. Väsby BKs youngsters var samlade. Egentligen grundläggande träning som man behöver för alla hundar oavsett vilken gren man skall ägna sig åt. Malin är ju en duktig hundförare som har jobbat flera hundar upp till elitnivå inom just agility. Och jag gillar hennes sätt, rak och med mycket humor!!

Så himla bra att Anna kunde filma med sin Ifån, när vi gjorde dagens övning. Kamp som belöning.

Jonna och jag har kampat en hel del, redan från start.  Jag har också tränat in ”tack” som ett släppkommando. Men jag har inget startkommando. Dvs hon har fått tagit kampleksaken när hon velat. Men det ska vi ändra på. Hon skall ta den på mitt kommando ”ta den”. Och om jag råkar tappa kampleksaken så skall hon komma till mig med den, så det behöver vi också träna upp.

Nu precis när jag sitter här och bloggar, så pockar Felix på uppmärksamheten. Han har nog blivit lite eftersatt ett tag. Vi har ju haft tävlingsuppehåll ett tag nu, och inte tränat något speciellt. Han tycker nog att det är lite tråkigt. Jag får helt enkelt skärpa mig!
Kolla in vad han gör.
IMG_4898

Han kliver helt sonika upp på matbordet (där datorn tillfälligt står) och lägger sig rakt över tangentbordet. Är det verkligen höjden av bortglömdhet….?
Lilla gubben då, dags att göra nåt åt det!!!

This entry was posted in Agility. Bookmark the permalink.

2 Responses to Träna med hundar

 1. Pernilla says:

  Haha! Inte ens mina små törs gå upp på bordet hemma! Såg väl ut att ha det skönt där eller ;-)

 2. Ulla & Hugo says:

  Snyggt jobbat Felix, så gör en riktigt schnauzer!
  Hugo sitter ”fint” på sidan om bordet för att jag ska se, man kan ju inte annat än garva!!!! Man måste synas för att matte ska vakna till, hahahaha!
  Kul med Malinkursen, man lär sig alltid nåt nytt eller hur?
  Hej hopp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>